Τρία τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 07:50 Τρία τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Λαμία

Έκλεισε για προληπτική απολύμανση μεγάλο σούπερ μάρκετ όπου είναι υπάλληλος το ένα περιστατικό. Αναστάτωση και στο πρώην ΤΕΙ για το φοιτητή…

Σε συνέχεια του πρωινού κρούσματος κορωνοϊού σε 19χρονο φοιτητή από την Ξάνθη που σπουδάζει στη Λαμία, στο Νοσοκομείο Λαμίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ διαγνώσθηκαν δύο ακόμη περιστατικά covid-19.

Το ένα αντιστοιχεί σε 30χρονο υπάλληλο σούπερ μάρκετ που βρέθηκε θετικός σε γρήγορο τεστ κορωνοϊού (rapid test) και αμέσως σήμανε συναγερμός στους χώρους εργασίας του.

Προληπτικά το σούπερ μάρκετ στο οποίο δούλευε έκλεισε το μεσημέρι της Τετάρτης (14/10) και θα ακολουθήσει απολύμανση. Προληπτικά θα γίνουν τεστ σε όλους τους υπαλλήλους για να αποκλείσουν εντελώς την πιθανότητα διασποράς.

Το τρίτο περιστατικό αφορά μια 72χρονη Λαμιώτισσα που πήγε με συμπτώματα στο Νοσοκομείο και υπεβλήθη επίσης σε τεστ που βγήκε θετικό. Μάλιστα θα είναι και το μοναδικό από τα τρία περιστατικά που θα παραμείνει για καλύτερη νοσηλεία στο πέτρινο κτίριο.

Εν τω μεταξύ αναστάτωση έχει προκληθεί στους χώρους του πρώην ΤΕΙ στη Λαμία από την είδηση ότι νόσησε από covid-19 φοιτητής του Ιδρύματος.

Ο νεαρός παρουσίασε συμπτώματα και επισκέφτηκε για εξέταση το Νοσοκομείο Λαμίας το πρωί της Τετάρτης όπου και βγήκε θετικός στο τεστ που υποβλήθηκε.

Σε όλες τις περιπτώσεις εκτός από τα τεστ γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις για την αξιολόγηση της σοβαρότητας του κάθε περιστατικού, με τις πρώτες εκτιμήσεις να είναι καλές, ειδικά για τους δύο νεαρούς άνδρες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση