Νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 09:32 Νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Φθιώτιδα

Αποσωληνώθηκαν οι δύο ασθενείς που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ covid-19 του ΓΝ Λαμίας…

Ένα ακόμη κρούσμα κορωνοϊού έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης (20/10), ανεβάζοντας τα ενεργά περιστατικά covid-19 στη Φθιώτιδα στα 26.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το θετικό τεστ βγήκε στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης μεταξύ 15 δειγμάτων που εστάλησαν προς εξέταση.

Πρόκειται για γυναίκα, Ελληνίδα, συνταξιούχο, που κατοικεί σε χωριό του Δήμου Λοκρών.

Η ανακοίνωση που έβγαλε αργά το βράδυ της Τρίτης ο Δήμος Λοκρών:

«Στο πλαίσιο διαγνωστικών τεστ που έγιναν στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου διαγνώσθηκε σήμερα 1 θετικό αποτελέσμα σε COVID-19 κατοίκου οικισμού της Κοινότητας Αρκίτσας. Το άτομο έχει παραμείνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στο σπίτι του.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης και αποφυγής διάδοσης του κορωνοιού.»

Θυμίζουμε ότι ο ΕΟΔΥ στο χάρτη της Τρίτης παρουσίασε τρία νέα κρούσματα, ωστόσο το ρεπορτάζ μέχρι αυτή τη στιγμή έχει αποκαλύψει πέντε (εργαζόμενος σε μεγάλο εργοστάσιο, στρατιωτικός με τη σύζυγό του, ειδικευόμενος γιατρός και η γυναίκα στη Λοκρίδα).

Μετά και το τελευταίο περιστατικό όπως ήδη σημειώσαμε τα ενεργά κρούσματα είναι 26, εκ των οποίων τα εννέα (9) νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λαμίας. Μάλιστα για τα δύο περιστατικά που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ covid-19, τον 65χρονο ταξιτζή και τον 75χρονο από τη Γιαννιτσού, τα νέα είναι ότι πηγαίνουν καλύτερα, καθώς αποσωληνώθηκαν. Με ήπια συμπτώματα της covid-19 νοσηλεύονται οι άλλοι εφτά ασθενείς στο πέτρινο κτίριο.

Από την ιχνηλάτηση όλων των παραπάνω έχουν τεθεί σε καραντίνα περισσότερα από 300 άτομα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση