Λαμία: Θετικοί στον κορωνοϊό νεοσύλλεκτοι στο ΚΕΥΠ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2020 18:10 Λαμία: Θετικοί στον κορωνοϊό νεοσύλλεκτοι στο ΚΕΥΠ

Μετ’ εμποδίων η κατάταξη και χωρίς βοήθεια από τον ΕΟΔΥ…

Σε πείσμα των γενικών περιορισμών στις μετακινήσεις, φαίνεται ότι προχωρά κανονικά η κατάταξη οπλιτών στις στρατιωτικές μονάδες της χώρας.

Τα ΣΥΠΟ (Σημεία Υποδοχής), ανάμεσά τους και το ΚΕΥΠ, υποδέχονται κανονικά τους νεοσυλλέκτους της 2020 Στ’ ΕΣΣΟ και μάλιστα χωρίς την παρουσία Κλιμακίων του ΕΟΔΥ όπως είχε γίνει το Σεπτέμβρη!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο σχεδιασμός των Επιστημόνων ήταν να δοθούν στα στρατόπεδα rapid test τα οποία λαμβάνουν στρατιωτικοί γιατροί και όσα από αυτά βγαίνουν θετικά οδηγούνται σε τεστ μοριακού ελέγχου.

Σημειώνεται ότι γίνεται κανονικά η κατάταξη υπόχρεων και από νομούς που πριν από το ολικό lockdown ήταν στο κόκκινο. Ενδεικτικά στη Λαμία κατατάσσονται νεοσύλλεκτοι από περιοχές όπως Ιωάννινα, Έβρος, Ξάνθη, Κοζάνη, Πέλλα, Πιερία, Τρίκαλα αλλά και Σέρρες.

Τρεις νεοσύλλεκτοι θετικοί

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ήδη στα πρώτα τεστ στους νεοσυλλέκτους της Λαμίας, έχουν βρεθεί τρεις νεαροί θετικοί, οι οποίοι είναι από το νομό Πιερίας.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι οι συγγενείς που συνοδεύουν τους νεοσύλλεκτους, περιμένουν το αποτέλεσμα των τεστ και στην περίπτωση των θετικών, γυρίζουν πίσω στην έδρα τους για υποχρεωτική καραντίνα τουλάχιστον μέχρι να βγει και το μοριακό τεστ.

Αν τελικά παρουσιαστούν όλοι οι υπόχρεοι, υπολογίζονται σε πάνω από 300 άτομα, ενώ λόγω των ασφυκτικών συνθηκών στη Λάρισα, υπολογίζεται ότι πάνω από 100 νεοσύλλεκτοι θα μετακινηθούν προς Λαμία.

Σε κάθε περίπτωση στο ΚΕΥΠ έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος φιλοξενίας θετικών περιστατικών covid-19, δυναμικότητας έως 50 ατόμων.

Αυτό βέβαια δεν εξομαλύνει την κατάσταση πάνω στο pick της πανδημίας, με υποχρεωτικές χιλιάδες μετακινήσεις ατόμων και ενώ τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Μετ’ εμποδίων λοιπόν θα συνεχιστεί η κατάταξη μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας (9/11), καθώς δεν αποτελεί υπαιτιότητα των υπόχρεων η αναβολή ορισμένων δρομολογίων ειδικά από τη νησιωτική χώρα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση