Κορωνοϊός: Τελικά αποτελέσματα από τα rapid test στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 14:18 Κορωνοϊός: Τελικά αποτελέσματα από τα rapid test στη Λαμία

Από τα 262 τεστ που έγιναν τη δεύτερη μέρα βρέθηκαν μόνο 6 θετικά - Συνολικά το διήμερο έγιναν 497 τεστ εκ των οποίων τα 13 βγήκαν θετικά.

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η διαδικασία της δειγματοληψίας με τα δωρεάν rapid test που διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων με τον ΕΟΔΥ στο χώρο της ΠΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν rapid test και την ερχόμενη εβδομάδα στον ίδιο χώρο (Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή). Οι ώρες για την Τρίτη και την Πέμπτη θα είναι ίδιες, δηλαδή από τις 9:00' το πρωί μέχρι τη 1:00' το μεσημέρι, ενώ οι ώρες για την Κυριακή θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Τις δυο αυτές ημέρες συνολικά έγιναν 497 τεστ εκ των οποίων τα 13 βγήκαν θετικά. Αυτό σημαίνει ότι το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή μας είναι χαμηλό, αφού το ποσοστό είναι στο 2,6%, αν μάλιστα σκεφτούμε ότι αρκετοί συμπολίτες μας που έκαναν το τεστ ήταν άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και φοβόντουσαν ότι μπορεί να νοσούν.

Η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη, διαρκεί μόνο πέντε λεπτά και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δώσετε το ΑΜΚΑ και τον αριθμό του κινητού σας. Τα αποτελέσματα γνωστοποιούνται μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά με μήνυμα στο κινητό του ατόμου που έχει κάνει το τεστ. Εάν βγει θετικό θα ακολουθήσει και μοριακό τεστ.

Όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Στασινός, δεν πρέπει να ανησυχούν όσοι δεν ενημερωθήκαν με μήνυμα, γιατί υπήρξαν τεχνικά προβλήματα στο αυτοματοποιημένο σύστημα.

Όλοι όσοι δεν ενημερώθηκαν σημαίνει ότι είναι αρνητικοί, αφού τα άτομα που είναι θετικά δεν θα ενημερωθούν απλά με ένα μήνυμα, αλλά θα γίνει τηλεφωνική επαφή, ώστε να προσχωρήσουν και σε μοριακό τεστ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση