Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπανός - Σερέτης: Προγραμματική σύμβαση για την ενίσχυση των υγειονομικών υπηρεσιών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 08:22 Σπανός - Σερέτης: Προγραμματική σύμβαση για την ενίσχυση των υγειονομικών υπηρεσιών

Πως θα γίνει ο εμβολιασμός στη Στερεά Ελλάδα…

Έργα ύψους σχεδόν 5 εκατομμυρίων ευρώ (4.908.370,5€, από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014 - 2020) για την ενίσχυση των Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας σε ιατρικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση της covid-19 και όχι μόνο, προχωράνε από κοινού Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και 5η ΥΠΕ.

Συγχρόνως ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης παρουσία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Μπακομήτρου υπέγραψαν το πρωί της Τετάρτης (16/12) στα γραφεία της Περιφέρειας την προγραμματική σύμβαση για το έργο ανακατασκευής και αναβάθμισης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μαλεσίνας ύψους 900.000 ευρώ.

Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη «της εξαιρετικής συνεργασίας Περιφέρειας και ΥΠΕ», όπως σημείωσαν και οι δύο πλευρές, σε συνέχεια των μεγάλων έργων του Νοσοκομείου Χαλκίδας, της ανακαίνισης και λειτουργίας του πέτρινου κτιρίου στο Νοσοκομείο Λαμίας και τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων.

Όπως σημείωσε ο κ. Σπανός η νέα προγραμματική σύμβαση περιλαμβάνει τα αιτήματα των οκτώ Νοσοκομείων της Περιφέρειας για την ενίσχυσή τους με ιατρικό εξοπλισμό. Την αξία των έργων που υπέγραψε και προχώρησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τόνισε και από την πλευρά του ο κ. Σερέτης κάνοντας ειδική αναφορά στο ρόλο που έπαιξαν και παίζουν στην πανδημία όσα έγιναν κυρίως σε Χαλκίδα και Λαμία.

Δείτε το βίντεο:

Αναλυτικά τα αιτήματα που κατατέθηκαν από τα νοσοκομεία μέσω της 5ης ΥΠΕ και εγκρίθηκαν:

• 814.900€ για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

• 656.790€ για το Νοσοκομείο Θήβας.

• 1.030.000€ για το Νοσοκομείο Χαλκίδας.

• 362.000€ για το Νοσοκομείο Κύμης.

• 121.600€ για το Νοσοκομείο Καρύστου.

• 117.958€ για το Νοσοκομείο Άμφισσας.

• 716.828€ για το Νοσοκομείο Καρπενησίου.

• 1.088.294,5€ για το Νοσοκομείο Λαμίας (εκκρεμεί οριστικοποίηση).

Στο περιθώριο της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης ο κ. Σερέτης αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της Υγειονομικής Περιφέρειας και των εμβολιαστικών κέντρων για την πραγματοποίηση των εμβολιασμών υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα εμβόλιο που έχει ελεγχθεί από τους επιστήμονες και είναι απολύτως ασφαλές.

Από την πλευρά του ο κ. Σπανός μιλώντας ως άνθρωπος και όχι ως ειδικός, κατέθεσε την απορία του απέναντι στο διχασμό για το εμβόλιο, σημειώνοντας ότι η διαφωνία μας θα έπρεπε να είναι για το ποιος θα το πρωτοκάνει και όχι να ακούμε φωνές ενάντια σε αυτό.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για τα εμβολιαστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην 5η ΥΠΕ και ειδικά στη Φθιώτιδα.