Ποια είναι τα εμβολιαστικά κέντρα στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 21:06 Ποια είναι τα εμβολιαστικά κέντρα στη Φθιώτιδα

Θα λειτουργήσουν κινητές μονάδες για τον εμβολιασμό πληθυσμού σε δυσπρόσιτες περιοχές…

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος στην Ελλάδα για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Η χώρα ανά Υγειονομική Περιφέρεια προετοιμάζεται να υποδεχθεί τόσο το πολυπόθητο εμβόλιο αλλά κυρίως για να ανταποκριθεί στις ανάγκες εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού.

Ομοίως προετοιμάζεται η 5η ΥΠΕ, με το Διοικητή της Φώτη Σερέτη να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο Υγείας και τις Μονάδες Υγείας ευθύνης του, ώστε να είναι όλα έτοιμα το πρώτο 10ημερο του Ιανουαρίου για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

«Συνολικά στην 5η ΥΠΕ θα λειτουργήσουν σε δύο βάρδιες 140 εμβολιαστικά κέντρα, καθώς έχουμε 122 Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου και Περιφερειακά Ιατρεία, 16 ΤΟΜΥ, αλλά και 2 Κινητές Μονάδες που αποτελεί πρόταση δική μας ώστε να εξυπηρετηθούν δυσπρόσιτες περιοχές σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία», λέει στο LamiaReport o κ. Σερέτης, σημειώνοντας ότι ο σχετικός χάρτης με τα κέντρα εμβολιασμού θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα. Οι κινητές μονάδες έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και η 5η ΥΠΕ θα είναι η πρώτη υγειονομική περιφέρεια που τις εντάσσει στον στρατηγικό σχεδιασμό της. «Η μία θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η άλλη τις ανάγκες της Στερεάς Ελλάδας», μας εξηγεί ο κ. Σερέτης.

Όπως περιγράφει ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, θα υπάρξουν 70 σημεία υποδοχής των εμβολίων σε όλη τη χώρα από όπου θα φεύγουν για τα εμβολιαστικά κέντρα. Ο χρόνος εμβολιασμού για κάθε πολίτη υπολογίζεται σε 10 λεπτά, με προτεραιότητα στους υγειονομικούς, τις ευπαθείς ομάδες και μετά το ευρύ κοινό. «Το εμβόλιο όπως γνωρίζετε δεν είναι υποχρεωτικό και εξαιρούνται οι έγκυες και τα παιδιά κάτω των 15 ετών. Προσωπικά θα είμαι ο πρώτος που θα το κάνω στην 5η ΥΠΕ» προσθέτει ο κ. Σερέτης προλαβαίνοντας την ερώτηση για το δισταγμό πολλών πολιτών σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου. «Από τη στιγμή που θα πάρει έγκριση, σημαίνει ότι η επιστημονική επιτροπή το έχει ελέγξει και το χει κρίνει ασφαλές και αναγκαίο για να σταματήσουμε τον εφιάλτη που ζει η ανθρωπότητα τον τελευταίο χρόνο», καταλήγει ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το γενικό σχεδιασμό τα εμβολιαστικά κέντρα στη Φθιώτιδα, εκτός της μίας κινητής μονάδας, θα είναι το Νοσοκομείο Λαμίας, το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Λαμίας (πρώην ΙΚΑ), η 2η ΤΟΜΥ Λαμίας, τα Κέντρα Υγείας Αταλάντης, Δομοκού, Αμφίκλειας. Στυλίδας, Μακρακώμης και Καμένων Βούρλων και τα οκτώ Περιφερειακά Ιατρεία (σύνολο 18).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση