Στις Φυλακές Δομοκού υπό άκρα μυστικότητα ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 09:02 Στις Φυλακές Δομοκού υπό άκρα μυστικότητα ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη και ο Μαζιώτης στην ίδια φυλακή με τους «Χρυσαυγίτες»…

Κάτω από άκρα μυστικότητα και χωρίς ακόμη και όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση να γνωρίζουν, πραγματοποιήθηκε μεταγωγή του περίφημου «Λουκά» της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού.

Η απόφαση να απομακρυνθεί ο Κουφοντίνας από την Κασσαβέτεια όπου βρισκόταν τα δύο τελευταία χρόνια, ήταν στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, το οποίο θεσπίζει την κατάργηση του δικαιώματος μεταγωγής των καταδικασμένων για τρομοκρατία σε αγροτικές φυλακές της χώρας.

Η επιχείρηση Κουφοντίνα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (21/12) με το ειδικό κλουβάκι μεταγωγών της ΔΑ Φθιώτιδας και τη συνοδεία τεσσάρων περιπολικών.

Ο Κουφοντίνας «θα βρει» στο χώρο - μετά την υποχρεωτική καραντίνα που προβλέπεται λόγω κορωνοϊού - τον Νίκο Μαζιώτη του Επαναστατικού Αγώνα, ενώ το συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης φιλοξενεί τους τελευταίους δύο μήνες τους καταδικασμένους για εγκληματική οργάνωση, στελέχη της Χρυσής Αυγής, 23 άτομα στο σύνολο.

Επιπλέον στον «ίδιο χώρο» φιλοξενούνται βαρυποινίτες, με πρώτο όνομα τον Αλκέτ Ριζάι.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση