Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Αρνητικά όλα τα τελευταία rapid test

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 15:34 Λαμία: Αρνητικά όλα τα τελευταία rapid test

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή. Και την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς δωρεάν δειγματοληψίες από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στην οδό Φιλίας

Ευχάριστα ήταν τα νέα από την τελευταία δειγματοληψία των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ στην οδό Φιλίας στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Συνολικά πέρασαν 395 πολίτες και όλα τα τεστ ήταν αρνητικά!

Εξέλιξη που οπωσδήποτε χαροποίησε ιδιαίτερα τους ανθρώπους της υγείας σε ΕΟΔΥ και Δήμο Λαμιέων, σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη λίγο πριν το τέλος του χρόνου.

Ήταν η πρώτη φορά από τις 19 Νοεμβρίου, όταν οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων, ξεκίνησαν τις δωρεάν δειγματοληψίες με τα γρήγορα τεστ (rapid test) ανίχνευσης αντιγόνου μέσα από το αυτοκίνητο (drive through testing), που δεν βγήκε κανένα θετικό. Και μάλιστα στο μεγαλύτερο μέχρι σήμερα δείγμα, καθώς ο προηγούμενος μεγαλύτερος αριθμός ήταν τα 360 τεστ (20/12).

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Υγείας Παναγιώτη Στασινό, «φαίνεται ότι εισακούστηκαν οι εκκλήσεις μας και άνθρωποι που ήθελαν να ταξιδεύσουν για τα χωριά του ή είχαν έρθει για Χριστούγεννα στη Λαμία, έσπευσαν να εξεταστούν».

Επιπλέον ήταν πολύ μεγάλη η χαρά από το «μηδέν» στα αποτελέσματα αν και όπως επισημαίνει ο κ. Στασινός «δε χωρά εφησυχασμός, ο ιός είναι παντού και ειδικά αυτές τις ημέρες πρέπει να προσέξουμε γιατί υπάρχει μετακίνηση πληθυσμού από περιοχές που μπορεί να είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες».

Σημειώνουμε τέλος ότι με αυτά τα τεστ έχουμε φτάσει στα 3.321 με 63 δείγματα θετικά (ποσοστό 1,90%). Αν λάβουμε υπόψη επίσης τις τρεις τελευταίες δειγματοληψίες οι αριθμοί είναι αντίστοιχα 941 - 5 - 0,53%.

Οι δωρεάν δειγματοληψίες θα επαναληφθούν την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου αλλά και την Πέμπτη (παραμονή Πρωτοχρονιάς) στον ίδιο χώρο, στην οδό Φιλίας, 09:00’ το πρωί με 1:00’ το μεσημέρι.

Δείτε φωτογραφίες: