Διασωληνώθηκε Λαμιώτης στη ΜΕΘ κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 08:37 Διασωληνώθηκε Λαμιώτης στη ΜΕΘ κορωνοϊού

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε ένας ακόμη ηλικιωμένος στην ίδια Μονάδα του Νοσοκομείου Λαμίας…

Ένας ακόμη ηλικιωμένος Λαμιώτης που νοσηλευόταν στην κλινική covid του Νοσοκομείου Λαμίας στο Πέτρινο κτίριο, διασωληνώθηκε και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εξαιτίας των επιπλοκών που παρουσίασε από τον κορωνοϊό.

Ο 80χρονος είναι ο 10ος ασθενής της ΜΕΘ Λαμίας, καθώς τη Δευτέρα έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ένας ηλικιωμένος από την Καρδίτσα. Πρόκειται για 82χρονο ο οποίος είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ στις 3 Δεκεμβρίου.

Η Καρδίτσα που πλήρωσε βαρύ τίμημα στο 2ο κύμα της πανδημίας με διψήφιο μάλιστα αριθμό ασθενών να νοσηλεύεται μακριά από το νομό, αλλά και από τη Θεσσαλία λόγω «ασφυξίας» και των πέντε Νοσοκομείων της Περιφέρειας. Δυστυχώς έξι από αυτούς δεν τα κατάφεραν στα Νοσοκομεία της Στερεάς, αφήνοντας στη ΜΕΘ Λαμίας και Χαλκίδας την τελευταία τους πνοή. Πέντε άνδρες ηλικίας 68 έως 82 ετών και μία γυναίκα 46 ετών.

Στο Νοσοκομείο Λαμίας μάλιστα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ένας ακόμη άνδρας από την Καρδίτσα 75 ετών, ενώ οι υπόλοιποι εννέα (9) είναι από τη Φθιώτιδα.

Συνολικά όπως σημειώσαμε στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 10 άτομα εννέα άνδρες και μία γυναίκα με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη.

Την ίδια ώρα στο Πέτρινο κτίριο νοσηλεύονται 41 ασθενείς με την προσθήκη του κρατούμενου από το ΚΚ Δομοκού, περιστατικό που εξυπηρέτησε τελικά το Νοσοκομείο Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση