Μία ακόμη Λαμιώτισσα διασωληνώθηκε λόγω κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 09:36 Μία ακόμη Λαμιώτισσα διασωληνώθηκε λόγω κορωνοϊού

Χαμόγελα αισιοδοξίας από 67χρονο που είδε την έξοδο της ΜΕΘ μετά από 22 μέρες νοσηλείας. Καλυτερεύει η κατάσταση στην κλινική covid με διψήφιο αριθμό εξιτηρίων…

Με σχεδόν γεμάτη ΜΕΘ Κορωνοϊού θα μας βρει το 2021 στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Μία 58χρονη Λαμιώτισσα η οποία διαγνώσθηκε με κορωνοϊό την περασμένη Κυριακή (27/12) και νοσηλεύτηκε αρχικά στην κλινική στο Πέτρινο κτίριο, χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να εισαχθεί την Τετάρτη (30/12) το απόγευμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Έτσι για μερικές ώρες η ΜΕΘ Κορωνοϊού ξανάγγιξε το 100% (11 στα 12 κρεβάτια), ωστόσο το μεσημέρι της Πέμπτης είχαμε τα καλά νέα της σταθεροποίησης της κατάστασης του 67χρονου ασθενή από τη Μαλεσίνα που πλέον θα νοσηλεύεται μέχρι τελικής αποκατάστασης στην Πνευμονολογική.

Ο 67χρονος είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ covid του ΓΝ Λαμίας στις 9 Δεκεμβρίου και κατάφερε με την βοήθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού 22 μέρες μετά να έχει νικήσει πλήρως τον κορωνοϊό έχοντας και αρνητικό τεστ.

Ακόμη κι έτσι όμως η κατάσταση παραμένει δύσκολη με δέκα (10) ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εξαιτίας του επικίνδυνου ιού. Πρόκειται για έξι (6) άνδρες και δύο (2) γυναίκες  από τη Φθιώτιδα, έναν (1) άνδρα από τη Λάρισα και έναν (1) από την Καρδίτσα. Μέσος όρος ηλικίας είναι τα 67,5 έτη, με διάμεσο τα 71,5.

Την ίδια ώρα στο Πέτρινο κτίριο μετά από έξι σχεδόν εβδομάδες, ο αριθμός των νοσηλευόμενων έπεσε από το 58 και έφτασε αισίως το πρωί της Πέμπτης στους 36. Υπάρχουν όμως ακόμη 17 αρνητικά τεστ (τα περισσότερα περιστατικά έχουν πάνω από δύο εβδομάδες νοσηλείας) τα οποία μπορούν να «διπλώσουν» μέχρι το βράδυ έτσι ώστε κι άλλους ασθενείς να τους βρει ο καινούριος χρόνος στο σπίτι τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση