Λαμία: Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και τους διασώστες του ΕΚΑΒ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 08:37 Λαμία: Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και τους διασώστες του ΕΚΑΒ

Ποια είναι τα εννέα κρούσματα της Φθιώτιδας στο χάρτη του ΕΟΔΥ. Όλα τα καινούρια περιστατικά της Στερεάς…

Εννέα (9) καινούρια κρούσματα κορωνοϊού παρουσίασε ο ΕΟΔΥ για τη Φθιώτιδα στο χάρτη της 6ης Ιανουαρίου.

Μέσα σε αυτά και δύο άνδρες και μία γυναίκα από το ΕΚΑΒ Λαμίας που ανεβάζουν τα ενεργά κρούσματα στους ανθρώπους που μάχονται κατά του κορωνοϊού στην πρώτη γραμμή. Σημειώνουμε ότι και στη χθεσινή λίστα υπήρξε διασώστης του ΕΚΑΒ και η συγκεκριμένη εξέλιξη όπως ήταν φυσικό, σήμανε συναγερμό. Ήδη με ενέργειες του Σωματείου το Σάββατο το πρωί οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ θα πάρουν δείγματα από όλα τα πληρώματα προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος της διασποράς. Το ενθαρρυντικό είναι ότι κανένας τους δεν έχει συμπτώματα, ωστόσο οι συγκεκριμένες ειδήσεις καταδεικνύουν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και η σημασία της όσο πιο γρήγορης ολοκλήρωσής του, στους ανθρώπους της υγείας.

Επίσης άλλα τρία της λίστας είναι από την οικογένεια του γιατρού του Νοσοκομείου Λαμίας, ο οποίος δοκιμάζεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αφού νόσησε και ο ίδιος από την ασθένεια που πολεμάει στην πρώτη γραμμή.

Σημειώνουμε επιπλέον μία 51χρονη Ρομά από την Ανθήλη, όπου θα βρεθούν αύριο οι ΚΟΜΥ  του ΕΟΔΥ για δειγματοληψία και έναν 74χρονο που ανιχνεύθηκε στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης. Τέλος έχουμε και ένα περιστατικά που αντιστοιχεί σε γυναίκα 58 ετών με τόπο κατοικίας επίσης τη Λαμία.

Τα κρούσματα στην υπόλοιπη Στερεά

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη Βοιωτία όπου για 6η φορά σε 9 ημέρες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι διψήφιος. Αυτή τη φορά ο χάρτης περιλαμβάνει 23. Στην Αλίαρτο εντοπίζονται τα δέκα από αυτά με τα περισσότερα ενδοοικογενειακά. Στη μία περίπτωση πατέρας - μητέρα με την κόρη τους αλλά και τον παππού με τη γιαγιά με ηλικίες από 38 μέχρι 87 ετών, άνδρας και γυναίκα 47 και 36 ετών, δύο ακόμη γυναίκες 41 και 84 και ένας ακόμη άνδρας 61 ετών.

Τρείς μουσουλμάνες με τόπο κατοικίας το Σχηματάρι και ένας μουσουλμάνος με δηλωθείσα κατοικία τα Οινόφυτα, είναι επίσης στη λίστα. Στα Οινόφυτα χρεώνεται ένα ακόμη κρούσμα σε άνδρα 36 ετών. Δύο αδέλφια 15 και 20 ετών είναι από τα Βάγια, ένα κορίτσι 8 και μία ηλικιωμένη γυναίκα 87 ετών είναι από τη Θήβα, όπως και μία ακόμη 55χρονη. Τέλος έχουμε μία γυναίκα 50 και έναν άνδρα 53 ετών από Λιβαδειά.

Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων και στην Εύβοια που παρουσιάζει 11. Τα τέσσερα εξ αυτών σε Νέα Αρτάκη (σύζυγοι) και Βαθύ Αυλίδας φέρεται να είναι παλιά περιστατικά. Υπάρχουν όμως και δύο περιπτώσεις 78χρονου από το Βασιλικό και 67χρονου από την Ιστιαία που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Τα υπόλοιπα είναι στη Χαλκίδα, 43χρονος, 52χρονος (αλλοδαπός), 46χρονος, 48χρονη και 26χρονη.

Ευρυτανία και Φωκίδα είναι και πάλι εκτός λίστας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση