Κορωνοϊός: Οκτώ κρούσματα σε ανύπαρκτο χωριό στην Ευρυτανία!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 18:23 Κορωνοϊός: Οκτώ κρούσματα σε ανύπαρκτο χωριό στην Ευρυτανία!

Έχει η Ευρυτανία «Ευζώνους»;

Πριν από 50 και πλέον χρόνια (17/4/67) μια ταινία του Αλέκου Σακελλάριου και του Γιάννη Δαλιανίδη σε σκηνοθεσία του τελευταίου, έβγαινε από τη Φίνος Φιλμ στις κινηματογραφικές αίθουσες, γράφοντας ιστορία με μερικές από τις ατάκες των αξέχαστων Κώστα Βουτσά και Διονύση Παπαγιαννόπουλου.

Ήταν η ταινία «Γαμπρός από το Λονδίνο» με τον Παπαγιαννόπουλο να απαντά στο ερώτημα «έχει η Αγγλία, Καλαμάτα;» του «γιού του» Μπάμπη Ιωαννίδη.

Τη συγκεκριμένη ταινία μας θύμισε η «τελευταία περιπέτεια» των ανθρώπων του ΕΟΔΥ που ασχολούνται με το γεωγραφικό προσδιορισμό των νέων κρουσμάτων και την κατάρτιση των χαρτών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, υπήρξε αναστάτωση το βράδυ της Δευτέρας (1/2) στην Ευρυτανία όταν ανακάλυψαν ότι έχουν χρεωθεί εφτά κρούσματα στην περιοχή τους και ενώ νωρίτερα ο χάρτης του ΕΟΔΥ έδειχνε «0».

Το περίεργο ήταν ότι το χωριό που παρουσίαζε τόσο βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, λεγόταν «Εύζωνοι». Μετά την αρχική σαστιμάρα, συνειδητοποίησαν ότι τέτοιο χωριό δεν υπάρχει όχι μόνο στην Ευρυτανία, αλλά ούτε σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς και επρόκειτο προφανώς για λάθος. Σύμφωνα με πληροφορίες και την προηγούμενη (31/1) είχε «χρεωθεί» ένα κρούσμα στους Ευζώνους… Ευρυτανίας!

Από την αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκαμε ότι τέτοιο χωριό υπάρχει στο μακρινό Κιλκίς και είναι όπως καταλάβατε στα σύνορα με τα Σκόπια. Το παράξενο είναι ότι αυτές τις δύο τελευταίες ημέρες που χρέωσαν κρούσματα στους Ευζώνους Ευρυτανίας, δεν χρέωσαν κρούσματα στο Κιλκίς. Αντίθετα από 26 έως 30 Ιανουαρίου είχαμε συνεχόμενα κρούσματα στο συγκεκριμένο νομό (17 στο σύνολο) και γενικότερα μέσα στο 2021 μόνο στις 2 και στις 25 Ιανουαρίου δεν παρουσίασε νέες μολύνσεις covid.

Δύσκολα μπορούμε να επαληθεύσουμε το παραπάνω, αυτό που όμως που πρέπει να θεωρείται βέβαιο είναι ότι η Ευρυτανία δεν είχε νέα κρούσματα.

Άρα μένει το ερώτημα «έχει η Ευρυτανία… Ευζώνους»;…

Προσαρμοσμένη αναζήτηση