Νέα επιστολή του Δημάρχου Λοκρών για την έναρξη εμβολιασμών στο ΚΥ Αταλάντης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 11:33 Νέα επιστολή του Δημάρχου Λοκρών για την έναρξη εμβολιασμών στο ΚΥ Αταλάντης

Επιδεινώθηκε η επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή και οι κάτοικοι καλούνται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για να εμβολιασθούν…

Νέα διαμαρτυρία από το Δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ για την καθυστέρηση έναρξης των εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Σε νέα επιστολή του προς τους, Υπουργό Υγείας, Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Υφυπουργό Υγείας, Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Πρόεδρο Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Πρόεδρο ΕΟΔΥ και το Διοικητή 5ης ΥΠΕ, που κοινοποιείτε επίσης στους βουλευτές του νομού, περιγράφει τη δύσκολη επιδημιολογική κατάσταση της περιοχής και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι να τρέχουν για εμβολιασμούς σε Λαμία, Δομοκό ακόμη και στο νομό Βοιωτίας.

Διαβάστε το κείμενο της επιστολής:

«Σε συνέχεια της επιστολής μας με Α.Π. 3763/12.02.21, την οποία παραθέτουμε συνημμένη, σας ενημερώνουμε πως η επιδημιολογική εικόνα στο Δήμο Λοκρών επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Η έλλειψη εμβολιαστικού κέντρου στο Δήμο μας οδήγησε στην καθυστέρηση εμβολιασμού του πληθυσμού, με αποτέλεσμα την ύπαρξη μειωμένης ανοσίας στον κορωνοϊό στους κατοίκους.

Θεωρούμε πλέον πως είναι επιτακτική η ανάγκη κατεπείγουσας έναρξης λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου στο Δήμο μας. Οι κάτοικοι του Δήμου μας, ο οποίος αριθμεί 19.623 κατοίκους, καλούνται να μεταβούν σε Λαμία, Καμένα Βούρλα, Δομοκό, Στυλίδα, Λιβαδειά, Δίστομο και Μαντούδι, διανύοντας κατά μέσο όρο σχεδόν 100 χλμ για να εμβολιαστούν. Ο Δήμος Λοκρών, δεύτερος σε πληθυσμό στο Νομό Φθιώτιδας, με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον υπόλοιπο Νομό και με τη μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση από την έδρα του Νομού, τη Λαμία, δεν μπορεί να παραμείνει πλέον χωρίς εμβολιαστικό κέντρο.

Το Κέντρο Υγείας Αταλάντης, το οποίο είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο στο Νομό Φθιώτιδας από άποψης υποδομής, χώρων και προσωπικού, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την άμεση λειτουργία του ως εμβολιαστικού κέντρου.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση