Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Ασθενείς από την Εύβοια στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 12:03 Κορωνοϊός: Ασθενείς από την Εύβοια στο Νοσοκομείο Λαμίας

Τέσσερις θάνατοι τις τελευταίες ώρες στο Νοσοκομείο Χαλκίδας - Ποια είναι η κατάσταση στη Φθιώτιδα…

Ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα ενός τρίτου κύματος της πανδημίας, το επιβεβαιώνουν από τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου οι αριθμοί σε νέα κρούσματα, αλλά και ο αριθμός των διασωληνωμένων που από τις 2 του ίδιου μήνα συνεχώς αυξάνονται, ευτυχώς όχι με γρήγορο ρυθμό.

Στη Φθιώτιδα, απέχουμε αρκετά από τον εφιάλτη που ζήσαμε για περισσότερο από ένα μήνα στα τέλη Νοεμβρίου, δεν παύει όμως να προκαλούν ανησυχία τα καθημερινά περιστατικά που δυστυχώς μετατρέπονται σε νοσηλείες στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Ευχάριστη παρένθεση η είδηση ότι τις τελευταίες 48 ώρες τέσσερις ασθενείς έφυγαν από τη ΜΕΘ για να επιστρέψουν στην Κλινική covid στο Πέτρινο κτίριο του Νοσοκομείου Λαμίας! Αρχικά το Σάββατο βγήκε από τη ΜΕΘ ένας 69χρονος από την Αταλάντη ο οποίος είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο στις 9 Φεβρουαρίου και την αμέσως επόμενη ημέρα διασωληνώθηκε. Μαζί του επέστρεψε στην Κλινική και ο 63χρονος από την Ανατολική Φθιώτιδα που νοσηλευόταν στη ΜΕθ μαζί με την 87χρονη μητέρα του.

Η τελευταία παραμένει στην Εντατική μαζί με δύο ακόμη γυναίκες 84 και 72 ετών αντίστοιχα από Αταλάντη και Λαμία, καθώς τη Δευτέρα  (22/2) είχαμε δύο ακόμη «εξόδους» από τη ΜΕΘ. Πρόκειται για δύο γυναίκες 63 και 73 ετών από την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας που επέστρεψαν ομοίως στο Πέτρινο.

Εκεί, στην Κλινική covid, νοσηλεύονται 22 άτομα εκ των οποίων τα δύο (2) είναι από την Εύβοια. Η μεταφορά τους κρίθηκε απαραίτητη από τη στιγμή που το Νοσοκομείο Χαλκίδας έχει 40 στους 40 ασθενείς στην Κλινική Κορωνοϊού, ενώ άλλοι 10 ασθενείς νοσηλεύονται στη ΜΕΘ όπου υπάρχουν μόνο δύο κλίνες κενές.

Δυστυχώς στο Νοσοκομείο Χαλκίδας μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαμε το θάνατο τεσσάρων ασθενών εκ των οποίων οι τρεις νοσηλευόντουσαν στη ΜΕΘ. Ο τέταρτος ασθενής (80χρονος από Χαλκίδα) απεβίωσε το Σάββατο στην Κλινική covid, ενώ την Κυριακή απεβίωσαν, μία 78χρονη από τη Χαλκίδα, και ένας 81χρονος με έναν 64χρονο από Ψαχνά και Λίμνη Ευβοίας, αντίστοιχα.

Με αυτές τις τέσσερις απώλειες φτάσαμε στις 32 στο Νοσοκομείο Χαλκίδας (οι 24 στη ΜΕΘ), ενώ στην Εύβοια συνολικά έχουν πεθάνει 22 άτομα από κορωνοϊό. Το τελευταίο διάστημα η πίεση στο Νοσοκομείο της Εύβοιας είναι αφόρητη από τα δεκάδες περιστατικά που συνωστίζονται στα Επείγοντα ως αποτέλεσμα των αυξανόμενων μολύνσεων. Ενδεικτικά το νέο έτος τα κρούσματα στην Εύβοια έχουν εκτοξευθεί στα 1.324. Από αυτά τα 462 ήταν τον Ιανουάριο και στις 21 ημέρες του Φεβρουαρίου έχουμε 862!

Οι 481 μολύνσεις είναι μόνο το τελευταίο 13ημερο που αποκαλύπτει ως ένα σημείο και πόσα είναι τα ενεργά περιστατικά σε αυτή την Περιφερειακή Ενότητα της Στερεάς.