Λαμία: Μάνα και γιος στη ΜΕΘ από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 08:44 Λαμία: Μάνα και γιος στη ΜΕΘ από κορωνοϊό

Στους 43 οι θάνατοι στη Φθιώτιδα, μετά την απώλεια 77χρονου. Στην αρχή ενός τρίτου κύματος πανδημίας φανερώνουν ότι βρισκόμαστε  οι αριθμοί των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο…

Ένας ακόμη θάνατος σημειώθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στη ΜΕΘ Κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας.

77χρονος άνδρας από την Αταλάντη που είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ στις 17 Ιανουαρίου, ενώ αρχικά είχε νοσηλευτεί στο Πέτρινο κτίριο, άφησε την τελευταία του πνοή από επιπλοκές της covid-19.

Ωστόσο παραμένουν τρεις οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό, στην Εντατική καθώς χρειάστηκε να διασωληνωθεί 63χρονος από την Ανατολική Φθιώτιδα που νοσηλευόταν επίσης στο Πέτρινο κτίριο. Μάλιστα στην ίδια ΜΕΘ βρίσκεται διασωληνωμένη από τις 7 Φεβρουαρίου και η 87χρονη μητέρα του, αποκαλύπτοντας ένα ακόμη οικογενειακό δράμα στον καιρό της πανδημίας.

Δυστυχώς τον τελευταίο χρόνο που μπήκε βίαια στη ζωή μας ο sars-cov-2, είναι πολλές οι ανθρώπινες ιστορίες που προκαλούν πόνο και μαρτυρούν πόσο επικίνδυνος είναι, κάτι που αποδεικνύεται βέβαια και από το μεγάλο αριθμό απωλειών. Η Φθιώτιδα ήδη θρηνεί το θάνατο 43 ανθρώπων, 22 άνδρες και 21 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 78 έτη και διάμεσο τα 82.

Σημειώνουμε τέλος ότι στη ΜΕΘ νοσηλεύεται από την Τρίτη (9/2) ένας ακόμη 69χρονος από τη Λοκρίδα, ενώ στο Πέτρινο κτίριο οι ασθενείς είναι 14. Οι συγκεκριμένοι αριθμοί επιβεβαιώνουν ότι είμαστε και στη Φθιώτιδα στην αρχή ενός τρίτου κύματος και δε θα πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα (όπως το Νοέμβριο) για να τηρήσουμε τα περιοριστικά μέτρα και να προσέξουμε λίγο παραπάνω στις μετακινήσεις και στις κοινωνικές μας επαφές .

Προσαρμοσμένη αναζήτηση