Ξεφεύγει η κατάσταση στη Λοκρίδα με επίκεντρο τη Μαλεσίνα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 06:27 Ξεφεύγει η κατάσταση στη Λοκρίδα με επίκεντρο τη Μαλεσίνα

Ενημερώθηκε η Πολιτική Προστασία - Εισήγηση για τοπικό lockdown - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα…

«Στο κόκκινο» φαίνεται να μπαίνει ο Δήμος Λοκρών και ειδικότερα η Δημοτική Ενότητα Μαλεσίνας μετά τα απανωτά κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στα τεστ του ΕΟΔΥ και στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Δήμου Λοκρών και της Πολιτικής Προστασίας, τη Δευτέρα (22/2) υπήρχαν 20 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων τα τέσσερα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λαμίας. Αργότερα μέσα στην ίδια ημέρα επιβεβαιώθηκαν άλλα 13 κρούσματα με τα 11 από αυτά να προέρχονται από την Κοινότητα Μαλεσίνας.

Στο πλαίσιο των γρήγορων τεστ που πραγματοποίησε την Τρίτη (23/2) ο ΕΟΔΥ σε Λιβανάτες και Μαρτίνο, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Σε 207 δείγματα στις Λιβανάτες τα τρία (3) βγήκαν θετικά και το ένα αντιστοιχούσε σε κάτοικο Μαλεσίνας. Ομοίως στη δειγματοληψία του Μαρτίνου ανιχνεύθηκαν άλλα 18 κρούσματα με τα περισσότερα να προέρχονται από κατοίκους της Μαλεσίνας που μετακινήθηκαν για αυτό το λόγο στη γειτονική Ενότητα. Δειγματοληψία έγινε και στους εργαζόμενους στο Δήμο Λοκρών φθάνοντας έτσι συνολικά στα 541 τεστ.

Το ρεπορτάζ του LamiaReport θέλει επίσης άλλα πέντε τεστ να έχουν βρεθεί θετικά στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, αλλά και στη ΛΑΡΚΟ, ομοίως από κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Μαλεσίνας κάτι που ανεβάζει τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων άνω των 50.

Μετά τα παραπάνω ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές επικοινώνησε με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, με την εισήγηση για τοπικό lockdowvn σε Μαλεσίνα, Μάζι και Θεολόγο να θεωρείται δεδομένη (εκτός ο Προσκυνάς), ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και δεν αποκλείεται να κλείσει όλος ο Δήμος!

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το LamiaReport από το πρωί της Τρίτης, έχει δεχθεί δεκάδες τηλέφωνα, e-mail και μηνύματα που καταγγέλλουν χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων στη συγκεκριμένη περιοχή, σε σημείο που να γίνονται ελεύθερα κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις χωρίς ούτε καν χρήση μάσκας! Τα επόμενα 24ωρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμα για την πραγματική αποτύπωση του μεγέθους της διασποράς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση