Γέμισε το Νοσοκομείο Λαμίας με ασθενείς από τη Λοκρίδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 13:18 Γέμισε το Νοσοκομείο Λαμίας με ασθενείς από τη Λοκρίδα

Μέσα σε λίγες ώρες πέντε ασθενείς εισήχθησαν στη ΜΕΘ!

Ημέρες Νοεμβρίου ζούμε εδώ και λίγα 24ωρα στο Νοσοκομείο Λαμίας με το 3ο κύμα να έχει χτυπήσει για τα καλά τη Φθιώτιδα μετά την έξαρση κρουσμάτων στην περιοχή της Μαλεσίνας.

Δυστυχώς μόνο την Πέμπτη (4/3) είχαμε 21 εισαγωγές με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι από την περιοχή της Λοκρίδας και από αυτές οι περισσότερες από τη Μαλεσίνα.

Αποτέλεσμα να γεμίσουν τα 65 από τα 70 κρεβάτια του Πέτρινου κτιρίου που φιλοξενεί δύο κλινικές covid και το χειρότερο, τα 8 από τα 12 κρεβάτια της ΜΕΘ κορωνοϊού!

Μάλιστα ένας ακόμη ασθενής έχει διασωληνωθεί στο Πέτρινο κτίριο και αναμένει την εισαγωγή του στη ΜΕΘ.

Η τεράστια αύξηση των κρουσμάτων δυστυχώς συνοδεύτηκε από αντίστοιχες εισαγωγές στο Νοσοκομείο που σε λίγο δε θα μπορεί να τις εξυπηρετεί όπως είχε συμβεί και κατά τη διάρκεια του 2ου κύματος. Η συγκεκριμένη εικόνα δικαιολογεί ως ένα σημείο και το «άδικο» «βαθύ κόκκινο» που βάφτηκε όλος ο νομός, καθώς έφταναν τα κρούσματα στη Μαλεσίνα για να πιεστεί το τοπικό σύστημα υγείας.

Οι επόμενες ώρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς αν δε συγκρατηθεί η διασπορά και η μετάδοση θα ξαναζήσουμε τις δύσκολες στιγμές των προηγούμενων μηνών και την απώλεια πολλών συνανθρώπων μας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση