Φθιώτιδα: Δύο αδέρφια έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 07:57 Φθιώτιδα: Δύο αδέρφια έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό

Το 2ο θύμα της πανδημίας από την περιοχή της Μαλεσίνας…

Μαζί στη ζωή μαζί και στο θάνατο για δύο ηλικιωμένα αδέρφια από τη Μαλεσίνα που έχασαν τη ζωή τους με διαφορά λίγων ωρών εξαιτίας του κορωνοϊού!

Το μεσημέρι της Παρασκευής (5/3) επιβεβαιώθηκε ο δεύτερος θάνατος κάτοικου της Κοινότητας Μαλεσίνας που έφυγε όπως και ο αδελφός του, ύστερα από σοβαρές επιπλοκές που του προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά με αρκετούς ακόμη κατοίκους από την εν λόγω περιοχή που εξακολουθεί και δίνει θετικά περιστατικά όπως απέδειξαν οι έλεγχοι των ΚΟΜΥ Φθιώτιδας του ΕΟΔΥ και της Ομάδας Covid της Περιφέρειας Στερεάς που διενήργησαν δειγματοληψίες σε Μαλεσίνα και Θεολόγο αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα σε 381 τεστ στη Μαλεσίνα βρέθηκαν 46 θετικά (ποσοστό θετικότητας άνω του 12%!) και σε 180 στο Θεολόγο εντοπίστηκαν άλλα 10 (ποσοστό 5,56%).

Ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Ζεκεντές ευχαριστεί τους πολίτες που προσήλθαν στις δυο διαδικασίες, το κινητό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας, καθώς και την κινητή ομάδα διαχείρισης Covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τις δράσεις δειγματοληψίας που έγιναν στη Μαλεσίνα και στο Θεολόγο. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν τη διασπορά του ιού στο Δήμο μας και ειδικά επιτάσσουν την αυξημένη επαγρύπνηση όλων μας για τον περιορισμό της διασποράς.

Σημειώνουμε ότι στη Μαλεσίνα από τις 25 Φεβρουαρίου έχουν γίνει τρεις δειγματοληψίες  από τον ΕΟΔΥ έχουν γίνει 1069 τεστ και έχουν ανιχνευτεί 107 κρούσματα (ποσοστό 10%)! Ειδικότερα στο Δήμο Λοκρών μόνο από τα τεστ (rapid test) που έχουν γίνει από τα κινητά κλιμάκια τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν ανιχνευθεί 159 κρούσματα (δεν υπολογίζονται όσα έχουν βρεθεί στο Κέντρο Υγείας ή στο Νοσοκομείο Λαμίας).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση