Γέμισε ασφυκτικά η ΜΕΘ Κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 08:26 Γέμισε ασφυκτικά η ΜΕΘ Κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας

Στα όρια της με τις εισαγωγές από Μαλεσίνα και η Κλινική…

Πολύ δύσκολα γίνονται τα πράγματα στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς από τα ξημερώματα της Τρίτης 9 Μαρτίου, έχουν γεμίσει και τα 12 κρεβάτια της ΜΕΘ Κορωνοϊού, ενώ συνεχίζεται η ασφυκτική πίεση στην Κλινική Covid.

Τελευταία περίπτωση η εισαγωγή 72χρονου από τη Μαλεσίνα που παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση της υγείας του και χρειάστηκε να εισαχθεί στην Εντατική, ενώ είχε προηγηθεί το απόγευμα της Δευτέρας η διασωλήνωση μίας 57χρονης επίσης από τη Μαλεσίνα.

Στο σύνολο των 12 ασθενών (9 άνδρες και 3 γυναίκες), οι 10 είναι από τη Μαλεσίνα, ενώ είχαμε τη Δευτέρα το θάνατο ενός 71χρονου πάλι από την ίδια Κοινότητα.

Ο μέσος όρος ηλικίας τους παραμένει στα 60 έτη, ενώ η διάμεσος τιμή βρίσκεται πλέον στα 58 έτη!

Πρέπει να επαναλάβουμε ότι ανάλογη πίεση υπάρχει και με την κανονική ΜΕΘ όπου και εκεί υπάρχει 100% πληρότητα, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να έχουν να διαχειριστούν και την ιδιαίτερη περίπτωση του πολυισοβίτη απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Την ίδια ώρα στο Πέτρινο κτίριο, όπου λειτουργούν δύο όροφοι και είναι σε ετοιμότητα και τρίτος, νοσηλεύονται 64 άτομα με covid-19. Το βράδυ της Δευτέρας υπήρξαν τα καλά νέα με οκτώ ασθενείς που αρνητικοποιήθηκαν και τρεις εξ αυτών να παίρνουν εξιτήριο (μεταξύ των οποίων και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας), ωστόσο συνεχίζονται οι εισαγωγές. Ενδεικτικά το τελευταίο 24ωρο οι εισαγωγές από Μαλεσίνα έφτασαν τις 12, οπότε ακόμη και με 10 εξιτήρια που αναμένονται στο σύνολο, οι ασθενείς θα φτάσουν τους 65, αν βέβαια δεν υπάρξουν και νέες διακομιδές από τη Λοκρίδα που συνεχίζει να δίνει καινούρια περιστατικά!

Τα μέτρα περιορισμού και προφύλαξης, είναι αναγκαίο κακό και πρέπει να εφαρμοστούν με ευλάβεια τουλάχιστον το επόμενο 15ημερο, καθώς η πρόσφατη εμπειρία του 2ου κύματος έχει δείξει ότι όταν υπάρχει συνωστισμός στα Νοσοκομεία οι απώλειες αυξάνονται γεωμετρικά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση