Σταϊκούρας: «Βρέθηκαν τα κονδύλια να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 08:59 Σταϊκούρας: «Βρέθηκαν τα κονδύλια να αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς»

Ευχάριστα νέα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, για τους ελαιοπαραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς, καθώς βρέθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών τα κονδύλια  ώστε να χρηματοδοτηθεί αποζημίωση για κείνους, λόγω της πανδημίας.

Η επέκταση της αποζημίωσης και για αυτούς τους αγρότες κρίνεται αναγκαία, δεδομένου ότι η παρέμβαση αφορά ουσιαστικά σε ενίσχυση παραγωγών επιτραπέζιας ελιάς καλαμών που είχε δηλωθεί με διαφορετικό κωδικό.

Οι συγκεκριμένοι ελαιοπαραγωγοί δεν είχαν συμπεριληφθεί στη Δράση του ΥπΑΑΤ «Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19».

Οι ωφελούμενοι ανέρχονται σε 9.623 παραγωγούς, η στρεμματική ενίσχυση σε 70 ευρώ ανά στρέμμα και η συνολική ενίσχυση του μέτρου στα 9,4 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη και για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, και ειδικά για την Ανατολική Φθιώτιδα, καθώς το σύνολο των παραγωγών είναι ελαιοπαραγωγοί βρώσιμης ελιάς.

«Η Κυβέρνηση, αφουγκραζόμενη τα προβλήματα των παραγωγών, συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού κόσμου της πατρίδας μας, στη βάση του προγραμματικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, εξαντλώντας όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρονται τόσο από εθνικούς, όσο και από συγχρηματοδοτούμενους πόρους», αναφέρει το δελτίο τύπου του υπουργού Οικονομικών και βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση