«Ελάτε να κάνουμε τη Λαμία πιο όμορφη…»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 10:11 «Ελάτε να κάνουμε τη Λαμία πιο όμορφη…»

Πρόσκληση από το Δήμο και την Κοινότητα Λαμιέων για καλλιτεχνικά έργα  στα ΚΑΦΑΟ  του ΟΤΕ…

Ο Δήμος Λαμιέων, η Κοινότητα του Δήμου Λαμιέων, τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων και ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας (ΣΚΕΤΚΕ) προσκαλεί καλλιτέχνες με σκοπό να δημιουργήσουν έργα στην εξωτερική επιφάνεια των ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ (σε προκαθορισμένα σημεία). Η συγκεκριμένη δραστηριότητα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της δράσης καθαρισμού όψεων του αστικού τοπίου.

Πληροφορίες και προϋποθέσεις συμμετοχής:

 • Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει την 18η Απριλίου 2021 και αφορά περίπου 100 ΚΑΦΑΟ στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης
 • Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν την πρότασή τους, με ελεύθερο θέμα, που θα αφορά το στοιχείο ΚΑΦΑΟ (και όχι για ένα συγκεκριμένο ΚΑΦΑΟ), σε ένα αρχείο PDF ή word που θα περιλαμβάνει: σύντομο βιογραφικό (maximum 100 λέξεις), περιγραφή της ιδέας (maximum 100 λέξεις) και 1 έως 2 σκίτσα σε κλίμακα (επιθυμητή η 1:20) σε ηλεκτρονική μορφή στην διεύθυνση:   artsketke@gmail.com   
 • Ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλει περισσότερες από μια προτάσεις και η τελική επιλογή των έργων μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερες από μια προτάσεις από κάθε καλλιτέχνη.
 • Θα καλυφθεί το κόστος όλων των υλικών, με τα οποία οι καλλιτέχνες θα αναπτύξουν το έργο τους στα ΚΑΦΑΟ.
 • Η πρόσκληση αφορά μόνο τις εμφανείς επιφάνειες των ΚΑΦΑΟ (συνήθως 4 επιφάνειες  στον αριθμό). Ενδεικτικές διαστάσεις είναι 125 εκ. ύψος, 70 εκ. πλάτος και 25 εκ. βάθος. Το τελικό έργο που θα υλοποιηθεί δεν μπορεί να έχει σημαντική απόκλιση από την πρόταση που θα υποβληθεί, εκτός από τις απαραίτητες προσαρμογές για την επιφάνεια του συγκεκριμένου ΚΑΦΑΟ.
 • Στο έργο θα υπάρχει η υπογραφή του καλλιτέχνη.
 • Η πρόσκληση απευθύνεται σε καλλιτέχνες που θα χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές όπως wheatpasting, stencil, ζωγραφική κ.ά. καθώς είναι κατάλληλες για εξωτερικούς χώρους και αντέχουν σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.                                      
 • Ο Δήμος θα προστατεύσει τα έργα με διαφανές υλικό anti-graffiti.
 • Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα επιλογής έργων-μοτίβων από τη συλλογή του ΣΚΕΤΚΕ και των εικαστικών εργαστηρίων.
 • Οι προτάσεις με θέμα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» θα φιλοξενηθούν σε κεντρικά σημεία του Δήμου.
 • Όλα τα έργα θα φωτογραφηθούν και θα παρουσιαστούν σε έντυπο – άλμπουμ.
 • Η συγκεκριμένη δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας

-Κοινότητα Δήμου Λαμιέων: 6976999595

-Εικαστικά Εργαστήρια: 6982196888

-ΣΚΕΤΚΕ: 6972899633

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com