Λαμία: Έφτασαν τα 80 τα κρούσματα στους νεοσύλλεκτους του ΚΕΥΠ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 08:52 Λαμία: Έφτασαν τα 80 τα κρούσματα στους νεοσύλλεκτους του ΚΕΥΠ

Ανησυχούν οι γονείς…

Ανεβαίνει ο αριθμός των κρουσμάτων σε νεοσύλλεκτους στο ΚΕΥΠ Λαμίας, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που ήθελαν τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) να μετατρέπονται σε εκκολαπτήρια μετάδοσης της covid-19.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport.gr από τα 57 κρούσματα που είχαν βρεθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, φτάσαμε τα 80, κάτι που ανησύχησε και τους γονείς των νεοσύλλεκτων Οπλιτών. Κάποιοι από αυτούς επικοινώνησαν με την ηλεκτρονική μας εφημερίδα θέλοντας να μάθουν γιατί δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να επιστρέψουν στα σπίτια τους μέχρι να γίνουν καλά.

Θυμίζουμε ότι υπήρχε σχετική οδηγία από το ΓΕΕΘΑ ότι οι στρατεύσιμοι που ανιχνεύονται μετά την κατάταξη τους θετικοί, παραμένουν κανονικά σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίαση τους εντός του στρατοπέδου. Αντίθετα στο 2ο κύμα σε περίπτωση που οι νεοσύλλεκτοι βρισκόντουσαν θετικοί και είχαν φτάσει στα ΣΥΠΟ συνοδευόμενοι από κάποιον συγγενή, επέστρεφαν στο σπίτι τους μέχρι να ξεπεράσουν τη νόσο.

Στην προκειμένη περίπτωση οι νεοσύλλεκτοι που νόσησαν, βρίσκονται σε ξεχωριστό κτίριο, με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να έχουν ήπια ή και καθόλου συμπτώματα. Ωστόσο την Κυριακή (4/4) έγιναν πέντε διακομιδές νεαρών Οπλιτών στο Νοσοκομείο Λαμίας για εξετάσεις, χωρίς να χρειαστεί να παραμείνουν για νοσηλεία. Οι πληροφορίες πάντως θέλουν ότι υπάρχει η πιθανότητα διακομιδής δύο εξ αυτών στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Χωρίς να έχουν γίνει γνωστά πολλά στοιχεία, ανάλογη εικόνα φέρεται να παρουσιάζουν κι άλλα ΣΥΠΟ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων αυτό οφείλεται αφενός στο πιο μολυσματικό στέλεχος του ιού που έχει επικρατήσει και μολύνει ακόμη και νέα άτομα, αφετέρου στη χαλάρωση τήρησης των μέτρων το τελευταίο διάστημα ειδικά από τη νεολαία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση