Φθιώτιδα: Πέντε θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 08:28 Φθιώτιδα: Πέντε θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες από κορωνοϊό

Από Μαλεσίνα και Αταλάντη οι τέσσερις απώλειες και ένας Λαμιώτης που είχε αρνητικοποιηθεί αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις επιπλοκές που του άφησε η covid-19…

Δεν το χωράει ανθρώπου νους πως μέσα σε κάτι περισσότερο από 24 ώρες, η Φθιώτιδα θρηνεί πέντε άτομα από κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και ξημερώματα Κυριακής11 Απριλίου, κατέληξαν στο Νοσοκομείο Λαμίας και στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου πέντε συνάνθρωποι μας, από επιπλοκές που τους δημιούργησε η επικίνδυνη νόσος.

Ο 16ος θάνατος που είχαμε αναγγείλει από τη Μαλεσίνα δυστυχώς δεν ήταν ο τελευταίος για την Λοκρική κωμόπολη. Ένα μέρος που επλήγη όσο κανέναν άλλο στη χώρα μας (αναλογικά με τον πληθυσμό του) από την covid-19. Δυστυχώς μετά τον 84χρονο ακολούθησε η είδηση της απώλειας ενός 85χρονου από την ίδια περιοχή, παππούς της νύφης από τον επίμαχο γάμο της 21ης Φεβρουαρίου, ανεβάζοντας τους θανάτους σε 17 από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Νέοι θάνατοι

Όμως δεν ήταν οι μοναδικές απώλειες του 24ωρου για το Δήμο Λοκρών, καθώς νωρίτερα είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο του Βόλου 76χρονος από την Αταλάντη, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ το βράδυ του Σαββάτου πέθανε στη ΜΕΘ Κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας και ένας ακόμη άνδρας από την Αταλάντη 66 ετών που είχε διασωληνωθεί στις 3 Απριλίου.

Η μακριά και μακάβρια λίστα θανάτων μεγάλωσε και άλλο τα ξημερώματα της Κυριακής με την απώλεια ενός άλλου 66χρονου, αυτή τη φορά από τη Λαμία που κατέληξε επίσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από επιπλοκές που του δημιούργησε η νόσος. Είχε δώσει μεγάλη μάχη στην Κλινική covid από τις 13 Μαρτίου και την πρωταπριλιά φάνηκε να ξεγελάει τον ιό, καθώς είχε πλέον αρνητικοποιηθεί και θα συνέχιζε τη θεραπεία του στην Πνευμονολογική. Δυστυχώς στις 4 Απριλίου η κατάστασή του παρουσίασε επιδείνωση και χρειάστηκε να διασωληνωθεί, χωρίς τελικά να καταφέρει να βγει νικητής.

Με τα παραπάνω δυστυχώς φτάσαμε στους 86 θανάτους στη Φθιώτιδα από την αρχή της πανδημίας, ενώ από τις αρχές Μαρτίου οι θάνατοι είναι 42. Από αυτούς οι 17 αφορούν τη Μαλεσίνα και οι 27 γενικότερα το Δήμο Λοκρών. Ηλικίες από 38 μέχρι 96 ετών, 27 άνδρες και 15 γυναίκες.

Να σημειώσουμε τέλος ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα είχαμε και τρεις ακόμη θανάτους από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, μίας γυναίκας 77 ετών και δύο άνδρων 81 και 87 ετών, που κατέληξαν στην Κλινική Κορωνοϊού. Και η Εύβοια πληρώνει βαρύ φόρο στη νόσο με συνολικά 55 θανάτους, έχοντας μάλιστα και τον πρώτο χρονικά που καταγράφηκε στη Στερεά, στις 3 Νοεμβρίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση