Νεκρό ζαρκάδι στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 14:50 Νεκρό ζαρκάδι στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού

Τα όμορφα αυτά ζώα έχουν κατεβεί πιο χαμηλά μετά τον περιορισμό των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και βρίσκονται πολύ συχνά εκτεθειμένα μέσα σε κεντικούς δρόμους…

Ένα νεαρό ζαρκάδι ⟨Capreolus capreolus), εντοπίσθηκε νεκρό τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (11/4) στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, 100 περίπου μέτρα από τη διασταύρωση της Δίβρης.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Λαμιέων Παναγιώτη Στασινό, υπήρξε άμεση κινητοποίηση Αστυνομίας και Πυροσβεστικής με τους ανθρώπους της τελευταίας υπηρεσίας να το περισυλλέγουν προκειμένου να μην το κατασπαράξουν άλλα σαρκοφάγα ζώα και για να παραδοθεί στο Δήμο Λαμιέων και να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, όπως ορίζει το πρωτόκολλο διαχείρισης αγρίων ζώων.

Είναι το δεύτερο περιστατικό με τραυματισμό ζαρκαδιού - όπως όλα δείχνουν από διερχόμενο όχημα - μέσα σε λίγες ημέρες (θυμηθείτε ΕΔΩ). Σύμφωνα με τη Δασική Υπηρεσία αυτή την εποχή τα ζαρκάδια βρίσκονται σε αναπαραγωγή και είναι συχνή η εμφάνισή τους σε μέρη ακόμη και κοντά σε κατοικημένες περιοχές, λόγω της μείωσης της ανθρώπινης δραστηριότητας, συνέπεια του lockdown.

«Είναι φρόνιμο στις ημιορεινές περιοχές οι οδηγοί, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες ,να είναι αρκετά προσεκτικοί και να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες διότι είναι  πολλαπλά τα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια με θύματα την άγρια ζωή», σημειώνει ο κ. Στασινός.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση