Λαμία: Έκρηξη κρουσμάτων στην δειγματοληψία της οδού Φιλίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Μαΐου 2021 09:42 Λαμία: Έκρηξη κρουσμάτων στην δειγματοληψία της οδού Φιλίας

Αρνητικό ρεκόρ σε σύνολο 59 δράσεων που έχουν γίνει εκεί μέχρι σήμερα! Μέσα στα κρούσματα Ιερέας και άνθρωποι εκκλησίας σε κοινότητα του δήμου Λαμιέων. Δοκιμάζεται η αξιοπιστία των self tests με πολλά ανάποδα αποτελέσματα…

Το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων από τότε που πραγματοποιούνται δράσεις με γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του sars-cov-2 στο δήμο Λαμιέων, κατέγραψαν οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας στη δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Μαΐου στην οδό Φιλίας.

Συνολικά σε 486 τεστ βρέθηκαν 22 θετικά δείγματα που μεταφράζεται στο ανησυχητικό ποσοστό θετικότητας του 4,53%!

Τα 22 θετικά δείγματα είναι ο χειρότερος αριθμός με διαφορά που βγαίνει σε δράση στη Λαμία και φυσικά από το συγκεκριμένο σημείο. Αμέσως μεγαλύτερο τα 16 που είχαν ανιχνευθεί στις 20 Μαρτίου όταν ο ιός χτύπαγε με σφοδρότητα τη Φθιωτική πρωτεύουσα στην αρχή ουσιαστικά του 3ου κύματος.

Ο χειρότερος αριθμός θετικών που έχει προκύψει σε δειγματοληψία στη Φθιώτιδα, είναι τα 46 και τα 40 που είχαν βρεθεί στη Μαλεσίνα στις 5 Μαρτίου και στις 27 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

Επίσης και το ποσοστό θετικότητας αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για το δήμο Λαμιέων. Στις 19 Απριλίου βέβαια είχαν βρεθεί 6 θετικά σε σύνολο μόλις 132 δειγμάτων στο Παγκράτι.

Σε δειγματοληψία στην οδό Φιλίας που γίνονται και τα περισσότερα rapid test το αμέσως χειρότερο ποσοστό είναι το 3,8% που είχε προκύψει στη δειγματοληψία στις 3 Δεκεμβρίου (και τότε όμως είχαν δώσει δείγμα μόλις 184 πολίτες).

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο των ΚΟΜΥ στη Φθιώτιδα, ιατρό της 2ης ΤΟΜΥ Λαμίας Παύλο Μαμακή, η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις επαφές που είχαμε τις μέρες του Πάσχα, καθώς ειδικά τα μέτρα αποστασιοποίησης πήγαν περίπατο.

Έχει επίσης ενδιαφέρον να δούμε από που προέρχονται τα νέα κρούσματα.

Τρία (3) από αυτά αντιστοιχούν σε ιερωμένο, επίτροπο και ψάλτη εκκλησίας Κοινότητας του δήμου.

Επίσης τα 12 προέρχονται από 5 οικογένειες (η μία τετραμελής οι άλλες από δύο μέλη) και φαίνεται ότι υπάρχει ενδοοικογενειακή διασπορά αφού υπάρχει η αιτία - επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Τα υπόλοιπα εφτά (7) αντιστοιχούν σε αλλοδαπούς με τους τρεις εξ αυτών να μην αναφέρουν επαφή με κρούσμα.

Επίσης στη δειγματοληψία συμμετείχαν και 15 παιδιά από τον καταυλισμό των Ρομά στην Καμηλόβρυση, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων και ήταν όλα αρνητικά.

Τέλος αυτό που επισημάνθηκε τόσο από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Στασινό όσο και από τον κ. Μαμακή, είναι ότι έδωσαν δείγμα πολλοί πολίτες που είχαν κάνει πριν το seft -test.

Από αυτά τα τρία ήρθαν ως θετικά και τελικά επιβεβαιώθηκε μόνο το ένα! Επίσης συνέβη και το αντίθετο. Από τα υπόλοιπα 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τουλάχιστον πέντε ή έξι ανέφεραν ότι είχαν το τεστ και είχε βγει αρνητικό, που είναι και το πιο επικίνδυνο!.

Με λίγα λόγια η αξιοπιστία των self test δοκιμάστηκε έντονα και είναι σημαντικό το ποσοστό αστοχίας κατά δήλωση βέβαια των πολιτών.

Ο Δήμος Λαμιέων θα συνεχίσει τις καθημερινές δειγματοληψίες σύμφωνα με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση