«Άνοιξαν οι ουρανοί» στη Λαμία!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 20:00 «Άνοιξαν οι ουρανοί» στη Λαμία!

Καλοκαιρινή καταιγίδα στη Λαμία με βροντές, αστραπές και κεραυνοί μέσα στην πόλη....

Το μπουρίνι χτύπησε τη Λαμία και τη Φθιώτιδα, σύμφωνα και με τις προβλέψεις των μετεωρολογικών μοντέλων.

Οι ψυχρές αέριες μάζες «συνωστίζονται» στην ανώτερη ατμόσφαιρα και περιμένουν τις υψηλές θερμοκρασίες του μεσημεριού για να δώσουν μπόρες αλλά και καταιγίδες, τοπικά έντονες, όπως αυτή που έπληξε τη Φθιωτική πρωτεύουσα μετά τις 7:00΄ το απόγευμα της Τρίτης.

Βροντές, αστραπές, αλλά και κεραυνοί έπεσαν περιμετρικά της Λαμίας, ακόμη και μέσα στην πόλη σε περιοχή της Αμφιθέας, ενώ τα ηλεκτρικά δίκτυα δοκιμάστηκαν από τη μανία του καιρού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η Πυροσβεστική δε δέχθηκε επείγουσες κλήσεις και δε φαίνεται να σημειώθηκαν προβλήματα, ωστόσο όσοι κινούνται αυτές τις ώρες, με αυτοκίνητο ή πεζοί, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις γενικές οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε και φωτογραφίες....

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα οι έντονες και απότομες μεταβολές του καιρού θα συνεχιστούν το επόμενο 4ημερο με τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες τοπικά έντονες.

Στον παρακάτω χάρτη βλέπουμε τα εκτιμώμενα συνολική ύψη υετού από Τρίτη έως το βράδυ της Κυριακής. Τα περισσότερα νερά θα πέσουν στους ορεινούς όγκους (Όθρυ, Οίτη, Βελούχι, Καλλίδρομο), όπως άλλωστε είναι ο κανόνας κατά την καλοκαιρινή περίοδο του έτους! Δείξτε λοιπόν τη δέουσα προσοχή, όσοι μετακινηθείτε τις επόμενες ημέρες το μεσημέρι-απόγευμα προς ορεινούς προορισμούς!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση