Αταλάντη: Ο 21χρονος Νίκος ψάχνει δικαίωση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 07:53 Αταλάντη: Ο 21χρονος Νίκος ψάχνει δικαίωση

Εκδικάζεται η αγωγή κατά του οδηγού και της ασφαλιστικής του εταιρίας, που εμπλέκεται στο ατύχημα που άφησε το νεαρό παιδί στο καροτσάκι…

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου εκδικάζεται στην Αθήνα η υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 21χρονου Νίκου Ιωάννου το Σεπτέμβριο του 2019 στην Αταλάντη έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

Η οικογένεια του 21χρονου ζητεί δικαίωση με την αγωγή που έχει ασκήσει κατά του οδηγού του βαν και της ασφαλιστικής του εταιρίας, θέλοντας να καλυφθούν τα έξοδα αποκατάστασης του Νίκου που δίνει εδώ και δύο σχεδόν χρόνια ένα τιτάνιο αγώνα, με μόνη στήριξη τον κόσμο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Μάλιστα επισημαίνουν ότι ο οδηγός του βαν υπέβαλε αρνητική δήλωση στην κατάθεσή του προσπαθώντας να αποφύγει τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και καλείται τώρα «η ελληνική Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει τη δουλειά της και με βάση τα στοιχεία να αποδώσει την πολυπόθητη δικαιοσύνη στην υπόθεση του Νίκου».

Η οικογένεια του Νίκου περιγράφει πως έγινε το κακό:

«Ήταν 9 Σεπτεμβρίου του 2019 όταν ο νεαρός Νίκος έπεφτε θύμα τροχαίου στην πόλη της Αταλάντης στη Φθιώτιδα.

Ο 20χρονος κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του στο δρόμο που συνδέει την Σκάλα με την Αταλάντη εν ώρα εργασίας ως ντελίβερι, όταν ένας οδηγός οχήματος τύπου βαν αφού είχε εισέλθει παράνομα στο προαύλιο του Α.Τ. Αταλάντης εξήλθε επίσης παράνομα παραβιάζοντας τις απαγορευτικές πινακίδες και τη μονή συνεχή διαχωριστική γραμμή του οδοστρώματος και κινούμενος κάθετα στο οδόστρωμα κάνοντας αναστροφή έφραξε τον δρόμο στον Νίκο ο οποίος κινούνταν κανονικά στη πορεία του και με χαμηλή ταχύτητα.

Ο Νίκος δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με τον νεαρό να πέφτει αιμόφυρτος στην άσφαλτο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λαμίας όπου χειρουργήθηκε στο κεφάλι και διασωληνώθηκε.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών έδιναν ελάχιστες ελπίδες, με την κατάσταση του παιδιού να χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη.

Ο Νίκος όμως πάλεψε. Πάλεψε πολύ σκληρά και μετά από μερικές μέρες ήρθαν τα πρώτα θετικά μηνύματα από τους γιατρούς. Ο 20χρονος, ένα εξαιρετικό παιδί που όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια, είχε κερδίσει τη μάχη με το θάνατο εκπλήσσοντας θετικά τους γιατρούς και προσφέροντας χαρά και ελπίδα στην οικογένειά του που ανεβαίνει καθημερινά τον δικό της Γολγοθά

Προσαρμοσμένη αναζήτηση