«Ξήλωναν» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια και τα πετούσαν στο Σπερχειό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 09:43 «Ξήλωναν» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια και τα πετούσαν στο Σπερχειό

Στο Εφετείο Κακουργημάτων η σπείρα των Ρομά με δράση που περιλαμβάνει πάνω από 30 διακεκριμένες κλοπές και μισή ντουζίνα ακόμη απόπειρες…

Στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, δικάζονται σήμερα τα δεκατέσσερα (14) μέλη της εγκληματικής ομάδας που «χτυπούσε» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων, με αυτοκίνητα που έκλεβε και στη συνέχεια τα πετούσε στο «Δέλτα» του Σπερχειού.

Στο «πλούσιο» κατηγορητήριο περιλαμβάνονται πέντε (5) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής Α.Τ.Μ. τραπεζών, εφτά (7) κλοπές και τρεις (3) απόπειρες κλοπών χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις, δεκαεφτά (17) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών οχημάτων.

Επίσης αργότερα προστέθηκε στη δράση τους κλοπή χάλκινων καλωδίων του Ο.Σ.Ε. στην περιοχή Θαυμακού Δομοκού Φθιώτιδας, την 06-02-2019, με ζημιά που υπολογίζεται στα 133.000 περίπου ευρώ, καθώς και μιας (1) κλοπής από οικία σε περιοχή της Αττικής, τον Οκτώβριο του 2014.

Στην αρχική δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας περιλαμβάνονταν 15 άτομα, ενώ από αυτά προφυλακίστηκαν τέσσερα (4) άτομα ηλικίας 34, 23, 25 και 37 ετών, με τα δύο τελευταία να είναι αδέλφια. Επίσης ένας 27χρονος ήταν ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης, ενώ άλλα έξι (6) άτομα τα οποία επίσης συνελήφθησαν, αφέθηκαν ελεύθερα με διαφορετικούς ο καθένας, περιοριστικούς όρους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση