Λαμία: Μπαράζ διαρρήξεων σε αυτοκίνητα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 09:01 Λαμία: Μπαράζ διαρρήξεων σε αυτοκίνητα

Πέντε τουλάχιστον «χτυπήματα» σε διάστημα 15 ημερών στην περιοχή του Αγίου Λουκά…

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε περιπτώσεις διάρρηξης αυτοκίνητων καταγγέλθηκαν στο LamiaReport τις τελευταίες 15 ημέρες από την περιοχή του Αγίου Λουκά.

Οι γνωστοί - άγνωστοι δράστες, έχουν «χτυπήσει» σε μια περιοχή που επεκτείνεται στις οδούς Τυμφρηστού - Αινιάνων και στα γύρω στενά, τουλάχιστον πέντε φορές, καθώς ο ακριβής αριθμός δεν μπορεί να προσδιορισθεί, αφού κάποια από αυτά δεν καταγγέλθηκαν καν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι και σε άλλες συνοικίες δε σημειώθηκαν διαρρήξεις - κλοπές σε αυτοκίνητα τις τελευταίες ημέρες, όπου μπορεί να συμμετείχε το ίδιο ή τα ίδια άτομα.

Η μέθοδος στις περιπτώσεις που μας καταγγέλθηκαν πάντως είναι ο ίδιος, σπάσιμο του μικρού παραθύρου στα πίσω καθίσματα και πρόσβαση στο εσωτερικό από όπου έλειψαν μικροπράγματα και κέρματα.

Το εξοργιστικό, όπως περιγράφει στο LamiaReport ένας από τους παθόντες, είναι ότι οι δράστες «χτυπάνε» σε κλειστές ή ανοιχτές πυλωτές, εντός των οικοπέδων και όχι σε αυτοκίνητα του δρόμου, ακόμη και μέρα μεσημέρι!

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε κάνει το λάθος να αφήσει τα κέρματα από τα ρέστα συναλλαγών εντός του αυτοκινήτου, τα οποία βέβαια εξαφανίστηκαν για αυτό και συμβουλεύει, να είμαστε πιο προσεκτικοί. Να μην αφήνουμε κανένα χρηματικό ποσό, ακόμη και μικρό, στο αυτοκίνητο, ούτε μικροαντικείμενα που μπορεί να έχουν αξία μεταπώλησης.

Επιπλέον εντός των ιδιωτικών χώρων μας μπορούν να μπουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ και μεις οι ίδιοι μπορούμε να είμαστε περισσότερο παρατηρητικοί σε σχέση με όσους άγνωστους κυκλοφορούν ύποπτα στην περιοχή μας.

Σε όλες τις περιπτώσεις τέλος ενημερώνουμε την Αστυνομία, προκειμένου να έχει εικόνα για τα σημεία, τις ώρες και τη μεθοδολογία που επιλέγουν οι κλέφτες για την ευκολότερη ταυτοποίησή τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση