Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2021 19:45 Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού

Κινδύνευσαν Πυροσβέστες και οδηγοί από την πτώση καλωδίων υψηλής τάσης στην πυρκαγιά της Καμηλόβρυσης…

Έτρεχαν και δεν έφταναν οι πυροσβέστες στην πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (8/7) εντός του καταυλισμού των Ρομά στην Καμηλόβρυση Λαμίας.

Αντιμετωπίζοντας τα γνωστά προβλήματα από τη συμπεριφορά των κατοίκων του καταυλισμού, τα πρώτα οχήματα περίμεναν τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων για να σβήσουν δύο εστίες που είχαν φουντώσει στο σημείο.

Σηκώθηκαν τα PZL και μετά από τις πρώτες ρίψεις είχαμε την πτώση τριών καλωδίων υψηλής τάσης σπέρνοντας τρεις νέες εστίες ανά 500 μέτρα μέσα στα πουρνάρια. Επιπλέον εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια των πυροσβεστών αλλά και για τα διερχόμενα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία Λαμίας - Δομοκού. Μάλιστα ένα από τα καλώδια έπεσε σε διερχόμενο λεωφορείο, αλλά είχαν λειτουργήσει οι ασφάλειες και προσγειώθηκε χωρίς ρεύμα!

Υπό το συντονισμό του Διοικητή ΔΙΠΥΝ Φθιώτιδας Ανδρέα Μωράτη η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 19:15’, ενώ κόπηκαν τα καλώδια προκειμένου να αποκατασταθεί σταδιακά και η κυκλοφορία (πρώτα το ένα ρεύμα προς Δομοκό).

Ανεξάρτητα πάντως από τη θετική έκβαση μιας ακόμη επιχείρησης στην Καμηλόβρυση, αναδείχτηκε ξανά το πρόβλημα με την παραβατική συμπεριφορά ορισμένων κατοίκων του καταυλισμού.

Αυτή τη φορά χρειάστηκε να επέμβουν 8 πυροσβεστικά οχήματα με 25 άτομα, συν το πεζοπόρο τμήμα, καθώς και υδροφόρες του Δήμου μαζί με τα δύο PZL, ενώ σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ένα ή το πολύ δύο πυροσβεστικά οχήματα θα ήταν αρκετά!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν κάθε φορά οι πυροσβέστες στο σημείο, έχει ενημερωθεί η Εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση