Φθιώτιδα: Φυλάνε σκοπιά με τα όπλα στα μποστάνια για τα αγριογούρουνα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 07:52 Φθιώτιδα: Φυλάνε σκοπιά με τα όπλα στα μποστάνια για τα αγριογούρουνα Φώτο: Αγριογούρουνα στη Γλύφα

Βόλτα και μπάνιο στις παραλίες της Φθιώτιδας κάνουν τη νύχτα οικογένειες αγριογούρουνων - Ακόμη ένα τροχαίο με αγριογούρουνο στις Ράχες.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο, αφού σχεδόν καθημερινά καταγράφονται ατυχήματα με αγριογούρουνα.

Στις 5:30΄ το πρωί του Σαββάτου έγινε ακόμη ένα τροχαίο στο δρόμο από Ράχες προς Αχινό, όταν ξαφνικά πετάχτηκε στο δρόμο μια ολόκληρη οικογένεια αγριογούρουνων. Ευτυχώς ο οδηγός δεν ετρεχε και αντέδρασε ψύχραιμα, ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα να έχει μόνο υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο.

Σκοπιά στα μποστάνια

Τα αγριογούρουνα δεν βγαίνουν μόνο βόλτα για μπάνιο στις παραλίες, αλλά κανουν και επιδρομές σε μποστάνια με καρπούζια και πεπόνια, καθώς επίσης και σε άλλες καλλιέργειες.

«Καθόμαστε τη νύχτα και φυλάμε σκοπιές εναλλάξ με τα όπλα στα χέρια, για να μην καταστρέψουν τα μποστάνια. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε να φυλάμε σκοπιά όλες τις ώρες, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση, αφου ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο χρόνο....», λέει στο LamiaReport παραγωγός από το Αχλάδι της ανατολικής Φθιώτιδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση