Ντροπή: Έκλεψαν και πάλι τουρίστες στις Θερμοπύλες!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 12:17 Ντροπή: Έκλεψαν και πάλι τουρίστες στις Θερμοπύλες!

Μετά την οικογένεια των Σέρβων σειρά είχαν οι Μεξικάνοι που έκαναν το "λάθος" να σταματήσουν στον ιστορικό τόπο των Θερμοπυλών.

Τα απανωτά κρούσματα διαρρηξεων των αυτοκινήτων επισκεπτών στις Θερμοπύλες πρέπει να προβληματίσουν τις Αρχές και κυρίως την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού γιατι ειναι πραγματικά ντροπή να σταματούν οι τουρίστες σε αυτόν τον ιστορικό τόπο να θαυμάσουν το άγαλμα του Λεωνίδα και να επισκεφτούν το καινοτομικό μουσείο και να πέφτουν θύματα διάρρηξης και κλοπής.

Brand name κατά τα άλλα οι Θερμοπύλες, που μετά την Ακρόπολη και τους Δελφούς θα έπρεπε να είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός, ωστόσο εμείς δεν μπορούμε να φροντίσουμε ούτε για τα αυτονόητα, την ασφάλεια του χώρου και των επισκεπτών.

Μετά την πρόσφατη κλοπή σε οικογένεια Σέρβων, που τους πήραν όλα τα χρήματα και έμειναν χωρίς ευρώ, την Τρίτη (20/07) οι γνωστοί άγνωστοι διέρρηξαν το αυτοκίνητο τριών Μεξικανών τουριστών.

Οι τρεις τουρίστες είχαν παρκάρει στο μνημείο του Λεωνίδα και στη συνέχεια επισκέφτηκαν το μουσείο. Δυστυχώς όμως όταν επέστρεψαν είδαν σπασμένα τα τζάμια της πόρτας του αυτοκινήτου μέσα από το οποίο είχαν κλέψει όλα τα χρήματα και άλλα έγγραφα.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο και πήρε κατάθεση από τα θύματα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ούτε καν κάμερες ασφαλείας δεν υπάρχουν στο χώρο του μνημείου του Λεωνίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, αρχαιοφύλακες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων υπάρχουν στα σπιτάκια, βορειότερα του μνημείου και όχι στο μνημείο!

Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής τονίζουν πως θα πρέπει άμεσα από το Υπουργείο Πολιτισμού να ληφθούν μέτρα για τη φύλαξη του χώρου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση