Δυτική Φθιώτιδα: Την πρόλαβαν στις αυλές των σπιτιών την πυρκαγιά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 18:28 Δυτική Φθιώτιδα: Την πρόλαβαν στις αυλές των σπιτιών την πυρκαγιά

Επικίνδυνη πυρκαγιά εκδηλώθηκε μεσημβρινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση έξω από το χωριό Λευκάδα του δήμου Μακρακώμης στη δυτική Φθιώτιδα.

Οι φλόγες μάλιστα απείλησαν τα πρώτα σπίτια, στην περιοχή «Κουρελέικα» που ανήκουν στην Κοινότητα Γαρδικίου, η άμεση όμως κινητοποίηση των κατοίκων και η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, πρόλαβε το κακό και έθεσε την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η φωτιά μπήκε μέσα σε αυλές σπιτιών, χωρίς ευτυχώς να μπορέσει να επεκταθεί, αφού Πυροσβέστες και κάτοικοι την περιόρισαν, ενώ βοήθησαν σημαντικά και οι ρίψεις που έγιναν από τα PZL.

Δείτε βίντεο:

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαρδικίου, Γιάννης Βασιλείου μέσω του LamiaReport απευθύνει ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και ειδικά στο Κλιμάκιο Μακρακώμης για την έγκαιρη επέμβαση, καθώς και τους πιλότους των PZL, που με τις "χειρουργικές" ρίψεις τους απέτρεψαν πολύ δύσκολες καταστάσεις για τους κατοίκους της περιοχής.

Η Πυροσβεστική θα παραμείνει στο σημείο, ενώ όλες οι δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση