Πυρκαγιά σε τρία μέτωπα στο Παλαιοχώρι Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 09:10 Πυρκαγιά σε τρία μέτωπα στο Παλαιοχώρι Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Με φωτιά ξημέρωσε και η Λαμία - Μάχη με τις φλόγες από γη και αέρα σε τρία μέτωπα.

Σε εξέλιξη ειναι από τις 5:30΄ το πρωί πυρκαγια που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο χωριό Παλαιοχώρι, πάνω από την Αγία Παρασκευή.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυναμεις από όλη τη Φθιώτιδα με επικεφαλής τον Διοικητή ΔΙΠΥΝ Φθιώτιδας Πύραρχο Ανδρέα Μωράτη, καθώς επίσης και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαμιέων με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Κώστα Ξεφλούδα.

Επίσης με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας, ενώ ήρθε για συνδρομή και ένα ελικόπτερο.

Αν και η φωτιά είχε τρία διαφορετικά μέτωπα και οι καιρικές συνθήκες την ευνοούσαν, οι πυροσβεστικές δυναμεις έδωσαν πραγματική μάχη και κατάφεραν τελικά στις 7:30΄το πρωί να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Δείτε βίντεο:

Στο "κόκκινο" σήμερα η Φθιώτιδα

Σήμερα χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από όλους μας γιατι ο νόμος Φθιώτιδας είναι στην κατηγορία 5, δηλ. σε ακραίο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. 

Νέο έκτακτο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε για την Παρασκευή 6 Αυγούστου και ώρα 09:00 στο Γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Καρακάντζας λόγω του ακραίου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς κατηγορίας 5.  

Στο ΣΟΠΠ παρουσία Πυροσβεστικής, Στρατού, Αστυνομίας και Δημάρχων από τους Δήμους της Π.Ε. Φθιώτιδας θα αποφασιστούν πρόσθετα και αυστηρότερα μέτρα και απαγορεύσεις με προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την προστασία υποδομών και περιβάλλοντος. 

Δείτε φωτογραφίες...

Προσαρμοσμένη αναζήτηση