Ο καπνός και οι στάχτες από την Εύβοια "σκιάζουν" τη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Αυγούστου 2021 12:54 Ο καπνός και οι στάχτες από την Εύβοια "σκιάζουν" τη Φθιώτιδα

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνιχτική, η ορατότητα περιορισμένη και ο αέρας μυρίζει "καμένο"

Έντονη μυρωδιά καμένου σε όλη τη Φθιώτιδα και όλοι αναρωτιούνται εάν έχουμε πυρκαγιές στο νομό, αφού δεν μπορούν να φανταστούν ότι ο καπνός και οι στάχτες έφτασαν από την Εύβοια μέχρι την κοιλάδα του Σπερχειού, τα ορεινά χωριά της Οίτης και τον Τυμφρηστό.

Ένα τεράστιο πέπλο καπνού έχει σκεπάσει τη Λαμία και σχεδόν όλη τη Φθιώτιδα. Επίσης στον αέρα υπάρχουν μικρά σωματίδια στάχτης και υπάρχει έντονη μυρωδιά σαν να καίγεται κάτι, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους που αναρωτιούνται εάν έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές στο νομό.

Η απάντηση ειναι ότι δυστυχώς όλο αυτό το σκηνικό που έχει φτάσει μέχρι και τα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας, ειναι από την καταστροφική πυρκαγια της Εύβοιας που αυτή την ώρα καταστρέφει ότι απέμεινε από το πανέμορφο πευκοδάσος της βόρειας Εύβοιας.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ειδικά όσοι έχουν πρόβλημα με το αναπνευστικό τους, να αποφύγουν οποιαδήποτε έκθεση σε χώρους όπου είναι έντονη η μυρουδιά και ακόμη χειρότερα αιωρούνται μικροσωματίδια. Τα μέτρα προφύλαξης όμως ισχύουν και για υγιείς ανθρώπους, καθώς οι συνέπειες από την εισπνοή τέτοιων ρύπων βλάπτουν σοβαρά.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας έχουν εξεταστεί ήδη άτομα που αντιμετώπισαν προβλήματα στο αναπνευστικό, καθώς όλη η Ανατολική Φθιώτιδα έχει τυλιχτεί από το τεράστιο σύννεφο καπνού.

Δείτε βίντεο, από drone, το πέπλο καπνού στην κοιλάδα του Σπερχειού και την Οίτη:

Το πρωί της Κυριακής στις Ράχες και όλο το παραλιακό μέτωπο υπήρχε παντού καπνός και αποκαΐδια, ενώ ο ήλιος ήταν κρυμμένος από τον καπνό.

Δείτε την εικόνα που καταγράψαμε από τις Ράχες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση