Νέα πυρκαγιά πρόλαβαν στο Θεολόγο Μαλεσίνας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 08:10 Νέα πυρκαγιά πρόλαβαν στο Θεολόγο Μαλεσίνας

«Ανθρώπινο δάκτυλο» υποψιάζονται οι κάτοικοι της περιοχής, μετά τις επαναλαμβανόμενες εστίες που ξεπηδούν σε διάφορα μέρη τις τελευταίες δύο εβδομάδες…

Μία ακόμη πυρκαγιά κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Θεολόγο Μαλεσίνας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (17/8) στην είσοδο του Θεολόγου στον Προφήτη Ηλία και σβήστηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών, ενώ τα δύο PZL που σηκώθηκαν από το αεροδρόμιο Λαμίας, ολοκλήρωσαν με διαβροχή το έργο της κατάσβεσης.

Έχει χαθεί στην κυριολεξία το… μέτρημα από τις 6 Αυγούστου, όταν και εκδηλώθηκε η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά στον ΟΣΜΑΕΣ, πόσες εστίες έχουν ξεπηδήσει στην περιοχή και σε διαφορετικά συνεχώς μέρη, τις οποίες έχουν προλάβει πυροσβέστες και κάτοικοι.

Αν εξαιρέσει κανείς τις πυρκαγιές που έσπειρε το μπουρίνι στις 11 Αυγούστου (κεραυνοί) στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης, όλες οι υπόλοιπες προβληματίζουν και είναι γύρω από την περιοχή της Μαλεσίνας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για «ανθρώπινο δάκτυλο» και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport στην έρευνα εκτός από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, έχει μπει και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας και εξετάζονται όλα τα στοιχεία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Φθιώτιδα παραμένουν σε επιφυλακή με συνεχείς περιπολίες και δυνάμεις διασκορπισμένες σε όλα τα λεγόμενα επικίνδυνα σημεία.

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση