Στερεά: 44χρονη θύμα του «ηλεκτρονικού ψαρέματος»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 07:36 Στερεά: 44χρονη θύμα του «ηλεκτρονικού ψαρέματος»

Οι απατεώνες της απέσπασαν 3.500 ευρώ!...

Περίπτωση ηλεκτρονικής απάτης, κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας 44χρονη κάτοικος της περιοχής, η οποία έγινε με τη γνωστή μέθοδο του ηλεκτρονικού ψαρέματος, γνωστού ως “phishing”.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης (18/8) η 44χρονη έλαβε στο e-mail της μήνυμα που υποτίθεται ότι προερχόταν από την Τράπεζα Πειραιώς που την καλούσε να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του web banking της σε σχετική φόρμα.

Μετά την καταχώριση των κωδικών της στη συγκεκριμένη φόρμα, η γυναίκα διαπίστωσε ότι μέσα σε λίγα λεπτά, 3.500 ευρώ είχαν κάνει φτερά από το λογαριασμό τους προς άγνωστους προορισμούς!

Το κόλπο του “phishing”

Όπως έχουμε επισημάνει κατά επανάληψη, οι απατεώνες χρησιμοποιούν δικές τους ιστοσελίδες, όπου έχει αντιγραφεί ακριβώς η πρώτη σελίδα της Τράπεζας και καλούν με τη φόρμα σε επαλήθευση - επικαιροποίηση στοιχείων.

Αν είναι κάποιος προσεκτικός θα παρατηρήσει ότι η συγκεκριμένη φόρμα είναι το μοναδικό ενεργό στοιχείο στη συγκεκριμένη σελίδα, ενώ και η διεύθυνση ακόμη της σελίδας έχει ένα κομμάτι μόνο που προσομοιάζει με αυτό της Τράπεζας και το πρόθεμα ή κάποιο άλλο σημείο παραπέμπει σε σέρβερ ανατολικών - συνήθως - χωρών.

Πριν λίγες ημέρες σχετική ανακοίνωση είχε βγάλει και η ΓΕΠΑΔ Στερεάς με χρήσιμες πληροφορίες για την αποφυγή τέτοιων περιπτώσεων σε βάρος μας. Δείτε ακριβώς τι πρέπει να προσέχουμε, πατώντας ΕΔΩ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση