Σταϊκούρας: «Εξαιρετικό έργο και θετικές προοπτικές για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας…»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021 08:38 Σταϊκούρας: «Εξαιρετικό έργο και θετικές προοπτικές για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας…»

Επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στη Λαμία και στο νέο χώρο όπου πρόκειται να αναγερθούν οι νέες κτιριακές υποδομές…

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο (28/8) ο Υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας.

Πρώτος σταθμός του κ. Σταϊκούρα ήταν το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ασφάλειας Συστημάτων και Επιστημών Δεδομένων της Σχολής Θετικών Επιστημών, όπου ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου, Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής Γιώργο Σταμούλη.

Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη ή ξεκινά το προσεχές διάστημα, έγινε ξεχωριστή αναφορά στο πρόγραμμα «Αρχύτας», που αφορά την έρευνα και ανάπτυξη και, εν συνεχεία, τη βιομηχανική παραγωγή του πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Για την υλοποίησή του, συμπράττουν η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη την Παρασκευή (27/8) στο Υπουργείο Οικονομικών από τη διοίκηση της ΕΑΒ και τις πρυτανικές αρχές των τριών Πανεπιστημίων. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συμμετέχει στο έργο με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Σταμούλη.

Το Υπουργείο Οικονομικών, ως κύριος μέτοχος της ΕΑΒ, χρηματοδοτεί το πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στους εμπλεκόμενους φορείς, στην ελληνική οικονομία, και συνολικά στη χώρα, καθώς πλέον θα την εντάξει ως παραγωγό, σε συστήματα υψηλής τεχνολογίας.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε την Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών, στην οποία πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον απερχόμενο Κοσμήτορα, Καθηγητή Παντελή Μπάγκο, τον νέο Κοσμήτορα, Καθηγητή Βασίλη Πλαγιανάκο, τους Προέδρους του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Αναπληρωτή Καθηγητή Γιάννη Αναγνωστόπουλο, του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Αναπληρωτή Καθηγητή Γεώργιο Φούρλα, του Τμήματος Μαθηματικών, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαρία Αδάμ, του Τμήματος Φυσικής, Καθηγητή Διονύση Βαβουγυιό και την Αναπληρώτρια Πρόεδρο του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ελένη Κορτιάνου.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε τον χώρο εμβαδού 26 στρεμμάτων, στον οποίο πρόκειται να ανεγερθούν οι νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ενημερώθηκε για τα σχέδια και τον χρονοπρογραμματισμό του έργου.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών:

Τον κ. Σταϊκούρα συνόδευσε στην επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία ο συνεργάτης του σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, Πανεπιστημιακός Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση