Επαναλειτουργεί η μεγάλη 50αρα πισίνα του πρώην ΤΕΙ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 12:10 Επαναλειτουργεί η μεγάλη 50αρα πισίνα του πρώην ΤΕΙ Λαμίας

Με προγραμματική σύμβαση του Δήμου Λαμιέων και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας…

Στη διάθεση του κοινού και των σωματείων που ασχολούνται με τον υγρό στίβο, δίνεται και πάλι η μεγάλη 50αρα, ανοιχτή πισίνα του πρώην ΤΕΙ Λαμίας, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας.

Την Τρίτη 31 Αυγούστου υπερψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαμιέων, η προγραμματική σύμβαση που υπογράφει ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος και ο Αντιπρύτανης του ιδρύματος Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης «με σκοπό τη λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Τμήμα Λαμίας)».

Την είδηση χαιρέτισαν οι άνθρωποι του υγρού στίβου: «Όταν ο Δήμαρχος ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για το καλό του αθλητισμού και της νεολαίας αυτής της πόλης. Σημερινή εικόνα του κολυμβητηρίου στο  Πανεπιστήμιο της πόλης.

Συγχαρητήρια σε όλους σας. Με το καλό από βδομάδα ξεκινούν οι προπονήσεις των αθλητών μας», έγραψε ο καθηγητής ΦΑ και προπονητής κολύμβησης Βασίλης Αλεξόπουλος, προσμένοντας μια διαφορετική και φυσικά καλύτερη αθλητική χρονιά.

Η σύμβαση

Στη σύμβαση δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης, κατά τον επωφελέστερο για το κοινωνικό σύνολο τρόπο, της κολυμβητικής δεξαμενής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που βρίσκεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Λαμίας, στη Λαμία και συγκεκριμένα στο 3ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λαμίας – Αθηνών.

Η κολυμβητική δεξαμενή είναι σύγχρονη και τεχνικώς άρτια, έχει αξιοποιηθεί στο παρελθόν αλλά παραμένει εκτός λειτουργίας τα τελευταία χρόνια. Περαιτέρω, η κολυμβητική δεξαμενή του ΔΑΚ Λαμίας ιδιοκτησίας Δήμου Λαμιέων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση και τις ανάγκες των αθλημάτων του υγρού στίβου εξαιτίας εκτεταμένων εργασιών ανακατασκευής και ανακαίνισης, που την καθιστούν εκτός λειτουργίας για το επόμενο διάστημα.

Προς το σκοπό αυτό το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διαθέτει κατά χρήση την μήκους 50μ. ανοικτή πισίνα που βρίσκεται μέσα στον χώρο του Ιδρύματος και ο Δήμος Λαμιέων αναλαμβάνει την υποχρέωση λειτουργίας της και πλήρους συντήρησής της, καλύπτοντας για τον χρόνο που θα ισχύσει η παρούσα (ακόμα και αν παραταθεί η ισχύς της για τον οποιοδήποτε λόγο) άπαντα τα πάσης φύσεως έξοδα που θα προκύψουν για την συντήρησή της, μηδενός εξαιρουμένου, καθώς επίσης όλων των δαπανών που μπορεί να υπάρξουν από τη λειτουργία της (ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά πληρωμή λογαριασμών ΔΕΥΑΛ, ΔΕΗ, κλπ), όπως και την δαπάνη έκδοσης των απαιτούμενων αδειών που ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση