Φθιώτιδα: «Ξαναχτύπησαν» οι μαϊμού ΔΕΗτζήδες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 08:00 Φθιώτιδα: «Ξαναχτύπησαν» οι μαϊμού ΔΕΗτζήδες

Θύμα 80χρονη στην περιοχή της Μακρακώμης…

Της είπε ότι έχει βλάβη το δίκτυο και κατάφερε να τρυπώσει στο σπίτι για να κλέψει, άγνωστος άνδρας που προσποιούταν τον τεχνικό της ΔΕΗ, το πρωί της Παρασκευής (24/9) στη Μακρακώμη.

Με το πλέον γνωστό κόλπο, ο απατεώνας πλησίασε 80χρονη και αφού κατάφερε να τη φοβίσει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην παροχή ρεύματος, εισήλθε στο σπίτι και έβαλε σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σεναρίου.

Ζήτησε από την ηλικιωμένη να συγκεντρώσει ότι πολύτιμο, ή χρήματα είχε στο μαξιλάρι της κρεβατοκάμαρας και μετά την παρότρυνε να πάει να κλείσει όλους τους διακόπτες προκειμένου εκείνος να ασχοληθεί με τη «σοβαρή βλάβη». Μόλις η 80χρονη άλλαξε δωμάτιο, εκείνος εξαφανίστηκε παίρνοντας μαζί του 1.000 ευρώ αλλά και την ταυτότητα του θύματός του!

Μόλις συνήρθε από το σοκ η άτυχη γυναίκα, γύρω στο μεσημέρι κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας, που ξεκίνησε αναζητήσεις με αρνητικό μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο συγκεκριμένος άνδρας είχε και συνεργό, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές που πηγαίνουν δυο - δυο και ο ένας απασχολεί το υποψήφιο θύμα και ο άλλος αφαιρεί αντικείμενα.

Η περιγραφή του συγκεκριμένου απατεώνα ωστόσο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δεχόμαστε άγνωστους και ακάλεστους τεχνικούς στο σπίτι μας. Και αν υπάρχει η υπόνοια κάποιου έκτακτου σοβαρού προβλήματος να ειδοποιείται συγγενικό ή φιλικό σας πρόσωπο να παρευρίσκεται στον ίδιο χώρο. Και μόνο η προσπάθεια επικοινωνίας με τρίτο πρόσωπο αποτελεί προειδοποίηση για τους απατεώνες ότι πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια να σας εξαπατήσουν….

Προσαρμοσμένη αναζήτηση