Φθιώτιδα: Επιχείρηση απεγκλωβισμού νεαρών σε φαράγγι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 15:17 Φθιώτιδα: Επιχείρηση απεγκλωβισμού νεαρών σε φαράγγι

Πέντε άτομα έχασαν τον προσανατολισμό τους στο φαράγγι της Βελίτσας και κάλεσαν σε βοήθεια…

Σε εξέλιξη είναι αποστολή της Πυροσβεστικής, για τον εντοπισμό και την επιστροφή σε ασφαλές μέρος, πέντε ατόμων που έχουν αποπροσανατολιστεί στο φαράγγι της Τιθορέας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του LamiaReport, μια παρέα πέντε φίλων από περιοχή εκτός Φθιώτιδας, θέλησε να απολαύσει τις ομορφιές της χαράδρας της Βελίτσας με το φαράγγι του Καχάλα, τους φυσικούς καταρράκτες και τις κατάφυτες κι απότομες πλαγιές στον βορειανατολικό Παρνασσό.

Αποπροσανατολίστηκαν όμως και χάθηκαν σε σημείο που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα μονοπάτια που φέρουν ειδική χρωματική σήμανση. Ευτυχώς είναι όλοι καλά στην υγεία τους και οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ καλές.

Μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου (25/9) η Πυροσβεστική Υπηρεσία και άμεσα ξεκίνησαν Ομάδες βοήθειας από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αμφίκλειας, αλλά και από την 7η ΕΜΑΚ που διαθέτει ειδική ορειβατική ομάδα.

Πρόκειται για ένα μεγάλο και κοπιαστικό φαράγγι με κομμάτια μέτριας και αυξημένης δυσκολίας που χρειάζεται αρκετή εμπειρία για να το διασχίσεις με ασφάλεια ώστε να απολαύσεις τις μοναδικές ομορφιές που ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια σου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση