Φθιώτιδα: Οι καταλήψεις ξεκίνησαν από τα Γυμνάσια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 10:43 Φθιώτιδα: Οι καταλήψεις ξεκίνησαν από τα Γυμνάσια

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στο 9ο Γυμνάσιο και τη Λάρυμνα…

Οι πρώτες καταλήψεις στη Φθιώτιδα για το σχολικό έτος 2021-22 είναι γεγονός στο ξεκίνημα της 3ης εβδομάδας λειτουργίας τους, με τις πόρτες να παραμένουν κλειστές στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας και για λίγη ώρα στο Γυμνάσιο Λάρυμνας.

Την πόρτα κλειστή από θρανία και κάδους απορριμμάτων, βρήκαν το πρωί της Δευτέρας (27/9), οι περισσότεροι μαθητές και κάποιοι γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους στο 9ο Γυμνάσιο Λαμίας.

Ομάδα μαθητών, διαμαρτυρόμενοι για θέματα όπως η μη ύπαρξη τέντας για την ηλιοπροστασία σε αίθουσες, η καθαριότητα σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά και το θέμα συστέγασης με το ειδικό σχολείο που έχει περιορίσει τους χώρους διδασκαλίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά παιδιά σε κάθε αίθουσα, είναι μέσα στα έξι αιτήματα που αναφέρουν.

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμητρα Τσιάκα ενημερώθηκε άμεσα για τα αιτήματα των μαθητών και έδωσε την οδηγία στη Διεύθυνση του Σχολείου για αίτημα προς την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την τοποθέτηση τέντας. Επιπλέον, όπως μας ενημέρωσε, έχουν δοθεί ήδη τα λινκ για τη διεξαγωγή των μαθημάτων με τηλεκπαίδευση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Γυμνάσιο Λάρυμνας, τα παιδιά μπήκαν κανονικά για μάθημα μετά τις 10:00' το πρωί.

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, υπογραμμίζεται ότι η προσπάθεια είναι στην κατεύθυνση να μη χαθεί καμιά ώρα μαθήματος, φροντίζοντας όμως πρωτίστως για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση