Η φιλόλογος Σοφία Αντωνοπούλου εκπρόσωπος της Φθιώτιδας στο 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 14:29 Η φιλόλογος Σοφία Αντωνοπούλου εκπρόσωπος της Φθιώτιδας στο 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας

Στα πλαίσια του Συμποσίου του 9ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει» συγκροτήθηκε παιδαγωγική ομάδα για την εκπόνηση Εκπαιδευτικού Οδηγού για ΑμεΑ.

Πρόκειται για μια ομάδα επιστημόνων εξειδικευμένων στην Ειδική Αγωγή, που εργάστηκε εθελοντικά για την γνωριμία και την εξοικείωση πληθυσμιακών κοινωνικών μειονοτήτων με τους Εθνικούς Δρυμούς.

Υπεύθυνη της παιδαγωγικής ομάδας για τον Εθνικό Δρυμό Οίτης είναι η Σοφία Αντωνοπούλου.

Στις 26 Σεπτεμβρίου παρουσίασε στην Χίο στοιχεία του Τουριστικού Οδηγού, που αφορούν

  • στα γεωφυσικά χαρακτηριστικά
  • την χλωρίδα και την πανίδα
  • την ιστορία
  • τα αξιοθέατα της Οίτης
  • χαρτογραφημένα μονοπάτια
  • φύλλα εργασίας για Κωφούς, Τυφλούς και άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού

Για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, η συγκεκριμένη δράση προσφέρει πρόσβαση στο φυσικό κάλλος των Εθνικών Δρυμών. Παράλληλα, η καλλιέργεια ενταξιακής κουλτούρας εξοικειώνει ισότιμα όλους με το «Βουνό των λουλουδιών», την Οίτη, αναδεικνύοντας και τις τουριστικές και τις αναπτυξιακές προοπτικές.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση