Κορωνοϊός - Λαμία: Είκοσι νέα κρούσματα στα rapid tests

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 22:45 Κορωνοϊός - Λαμία: Είκοσι νέα κρούσματα στα rapid tests

Ένας στους δέκα Ρομά που εξετάστηκε βρέθηκε θετικός. Εκτάκτως δειγματοληψία την Παρασκευή στην Καμηλόβρυση. Τρία ακόμη άτομα θετικά στον ιό μετά από εκδρομή σε μοναστήρι…

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα από τα γρήγορα τεστ (rapid test) που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στη Λαμία από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και την Ομάδα Covid του Δήμου Λαμιέων.

Σε σύνολο 473 δειγμάτων, βρέθηκαν είκοσι (20) θετικά επιβεβαιώνοντας τους φόβους για μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στην τοπική κοινωνία, με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει το 4,23%!

Με πρωτοβουλία του Δήμου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Παναγιώτη Στασινού, κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στη Φθιώτιδα, Παύλο Μαμακή, πραγματοποιήθηκαν τεστ στον καταυλισμό των Ρομά της Ανθήλης, όπου βγήκαν οκτώ (8) θετικά σε σύνολο μόλις 81 δειγμάτων (θετικότητα 9,88%)! Ο ένας ήταν μαθητής στο Δημοτικό Σχολείο.

Το τελευταίο διάστημα είχαν αρχίσει να βγαίνουν αρκετά θετικά περιστατικά σε Ρομά, κάποιοι εκ των οποίων κατέληξαν και στο Νοσοκομείο Λαμίας και στην Κλινική Covid. Μάλιστα από τη στιγμή που διαπίστωσαν κι εκείνοι ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει καμία διάκριση, εκδήλωσαν ζωηρό ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν και ήδη πολλοί Ρομά έχουν κάνει την 1η δόση.

Εκτάκτως την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, ανάλογη δράση θα πραγματοποιηθεί και στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης, όπου κι εκεί έχουν εντοπιστεί κρούσματα.

Κρούσματα κορωνοϊού όμως βγήκαν και στις υπόλοιπες τρεις δράσεις των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στη Λαμία.

Στα Γαλανέικα σε 202 τεστ βρέθηκαν εφτά (7) θετικά (3,47%) με ηλικίες από 11 έως 70 ετών. Εδώ έχουμε τρία περιστατικά που προέρχονται από προσκηνυματική εκδρομή σε μοναστήρι. Δύο επίσης αφορούν μαθητές, ενώ συνολικά τα πέντε από τα εφτά άτομα που βρέθηκαν θετικά, είναι ανεμβολίαστα.

Στην πλατεία Ελευθερίας σε 133 δείγματα, βρέθηκαν τρία (3) θετικά (2,26%) σε ηλικίες από 14 έως 49 ετών. Και τα τρία περιστατικά είχαν ήπια συμπτώματα και είναι ανεμβολίαστα.

Τέλος στο νέο σημείο του ΕΟΔΥ, που διαμόρφωσε για δειγματοληψίες ο Δήμος Λαμιέων, στην είσοδο της ΠΕΛ στο χώρο των εκδοτηρίων, έγιναν 57 τεστ και βρέθηκαν άλλα δύο (2) θετικά (3,51%) ηλικίας 13 με 50 ετών. Το πρώτο αντιστοιχεί σε μαθητή, ενώ το δεύτερο άτομο ήταν εμβολιασμένο.

Οι δράσεις με δωρεάν rapid test θα συνεχιστούν στο Δήμο Λαμιέων Παρασκευή και Σάββατο σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου

-Πλατεία Ελευθερίας

 09:00’-13:00’

-Γαλανέικα (Δημοτικό́ πάρκινγκ)

 09:00’-15:00’

Σάββατο 23 Οκτωβρίου

-Γαλανέικα (Δημοτικό́ πάρκινγκ)

 09:00’-15:00’

Προσαρμοσμένη αναζήτηση