Λαμία: Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος με τα θύματα της πανδημίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 08:30 Λαμία: Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος με τα θύματα της πανδημίας

Δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν κρεβάτια στη ΜΕΘ Covid - Ποια είναι η κατάσταση στην Κλινική…

Ο θάνατος ενός ακόμη Λαμιώτη από κορωνοϊό, προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο με τα θύματα της πανδημίας. Πρόκειται για 77χρονο που αντιμετώπιζε κι άλλο πρόβλημα υγείας  και διαγνώσθηκε θετικός στον ιό.

Επίσης το βράδυ της Πέμπτης (21/10) χρειάστηκε να διασωληνωθεί στην Κλινική Covid, 71χρονη Λαμιώτισσα, η οποία και πήρε τη θέση στη ΜΕΘ Covid 62χρονου επίσης από τη Λαμία, που η πορεία της υγείας του εξελίχθηκε καλά. Ο τελευταίος είχε εισαχθεί στις 10 Οκτωβρίου αρχικά στην Κλινική και στις 12 του μήνα χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Είναι το πρώτο από τα 10 περιστατικά που χρειάστηκε εισαγωγή στη Μονάδα μέσα στον Οκτώβρη και βγαίνει νικητής και το ίδιο ευχόμαστε και για τα άλλα έξι άτομα που εξακολουθούν να δίνουν με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τη μάχη με τον κορωνοϊό. Δυστυχώς τρεις συνάνθρωποί μας δεν τα κατάφεραν.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παραπάνω ότι δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων στη Φθιώτιδα, έχει ως αποτέλεσμα μετά τη ΜΕΘ να πιέζεται και η Κλινική Covid που νοσηλεύει αρκετά σοβαρά περιστατικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τους 26 ασθενείς (ηλικίες από 25 μέχρι 97 ετών) που καταγράφονται το πρωί της Παρασκευής (22/10), οι 16 είναι ανεμβολίαστοι (1 έχει κάνει την 1η δόση). Από τους 10 εμβολιασμένους μόνο ένας ασθενής είναι κάτω των 73 ετών.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Κλινικής, η πορεία της υγείας των εμβολιασμένων ασθενών, εξελίσσεται τις περισσότερες φορές θετικά και μάλιστα πολύ γρήγορα, ειδικά στις ηλικίες κάτω των 65 ετών. Και η ανταπόκριση στην αγωγή όμως και των μεγαλύτερων ανθρώπων που είναι εμβολιασμένοι, είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τους ανεμβολίαστους όπου έχουμε διασωληνώσεις ακόμη κι ατόμων γύρω στα 50 έτη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση