Erasmus: Από τη Λετονία στη Φθιώτιδα και τη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 23:10 Erasmus: Από τη Λετονία στη Φθιώτιδα και τη Λαμία

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, φιλοξένησε δύο γυναίκες εκπαιδευτικούς από τη χώρα της Βαλτικής, προκειμένου να γνωρίσουν τον ελληνικό τρόπο διδασκαλίας στα δημόσια σχολεία…

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, φιλοξένησε τις εκπαιδευτικούς από την Λετονία Zanete Celmalniece, δασκάλα και Kristīne Augucevica, καθηγήτρια Βιολογίας και Πληροφορικής από το Daugmale primary school του Δήμου Kekava για το διάστημα 18- 22/10/2021, στο πλαίσιο του προγράμματος Εράσμους KA1 'Job Shadowing' (παρακολούθηση εργασίας).

Οι εκπαιδευτικοί, επέλεξαν την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Φθιώτιδας λόγω της πολυπολιτισμικότητας που έχουν τα σχολεία της αρμοδιότητάς της και της ευρύτερης συνεργασίας τους με σχολεία της περιοχής.

Οι δύο εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης και επισκέφτηκαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γοργοποτάμου και το 4ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία Λαμίας, όπου παρακολούθησαν τον τρόπο διδασκαλίας των ελληνικών Δημοτικών σχολείων. Εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από την θερμή ανταπόκριση των μαθητών και το υψηλό επίπεδο γνώσης της Αγγλικής γλώσσας.

Τις απογευματινές ώρες, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Θερμοπυλών, στις ιαματικές πηγές, στον Γοργοπόταμο, στην Αλαμάνα, στην Ι.Μ. Δαμάστας, στο Κάστρο και στο μνημείο του Α. Διάκου.

Την Πέμπτη 21/10/21 επισκέφτηκαν την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτα Χουλιάρα και συζήτησαν για θέματα εκπαίδευσης, τις ομοιότητες και διαφορές των δύο εκπαιδευτικών συστημάτων και τις δυνατότητες που προσφέρει το Εράσμους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση