Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας: Η Υγειονομική πρόκληση της 28ης Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 09:56 Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας: Η Υγειονομική πρόκληση της 28ης Οκτωβρίου

Διαβάστε το δελτίο τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, με χρήσιμες συμβουλές για να προστατέψετε τους εαυτούς σας και τους άλλους…

«Οι παρελάσεις, μαθητικές και στρατιωτικές για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν κανονικά. Αυτό αποτελεί οριστική απόφαση της πολιτείας. Κατά συνέπεια, αυτή τη στιγμή κάθε άλλη άποψη ή σκέψη δεν έχει καμία πρακτική σημασία.

Αντιθέτως, μεγάλη σημασία έχει πλέον η αυστηρή τήρηση και εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων κατά τη διάρκεια των παρελάσεων. Και σε αυτό θα πρέπει να είμαστε συμμέτοχοι όλοι. Πολιτεία και κοινωνία . Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εκκλησία, τοπική αυτοδιοίκηση, υγειονομικοί και αστυνομία . Σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση . Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις . Όλοι έχουμε ένα κοινό στόχο, την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών και των παιδιών μας.

Συνεπώς, ας πράξουμε τουλάχιστον τα βασικά και τα αυτονόητα .

  • Αποφεύγουμε το συνωστισμό ακόμη και σε ανοικτούς χώρους, ακόμη και αν είμαστε εμβολιασμένοι. Κρατάμε ικανές αποστάσεις από τους υπολοίπους και ακολουθούμε τις οδηγίες των υπευθύνων και των αστυνομικών.
  • Εφαρμόζουμε τις μάσκες προσώπου, εμβολιασμένοι ή μη, ακόμη και αν ο χώρος που βρισκόμαστε είναι ανοικτός, σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Η εφαρμογή της μάσκας προσώπου πρέπει να γίνεται σωστά και όχι για τους “τύπους “.
  • Αν έχουμε τα παραμικρά συμπτώματα ίωσης αναπνευστικού ( καταρροή, δέκατα, βήχα, καταβολή δυνάμεων ), αυτονόητο είναι πώς δεν πάμε στον χώρο της παρελάσεως, θέτοντας σε κίνδυνο τους συνανθρώπους μας, ακόμη και αν πρόκειται πιθανότατα για μία απλή ίωση.
  • Αποφεύγουμε τις συναθροίσεις και την μακρά παραμονή σε κλειστούς χώρους, ( χώροι εστίασης ) , κατά αλλά και μετά το πέρας των εκδηλώσεων.
  • Μειώνουμε τις κοινωνικές μας επαφές στο μέγιστο δυνατό . Δεν ξεχνάμε πως ο covid-19 δεν έχει εξαφανιστεί . Αποτελεί δυστυχώς ακόμη έναν αόρατο εχθρό και δεν διακρίνει εθνικές επετείους και εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Τα χρονικά όρια που προβλέπονται από την εγκύκλιο των αρμόδιων υπουργείων της μίας ώρας για την παρέλαση θα πρέπει να τηρηθούν σχολαστικά . Σε αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι μας διευκολύνοντας με τη συνεργασία μας το έργο των υπευθύνων.

Είναι προφανές, πως για μία ακόμη φορά και στην περίπτωση των παρελάσεων της εθνικής μας επετείου της 28ης Οκτωβρίου, πρωτεύοντα ρόλο στη σωστή και αποτελεσματική υγειονομική διαχείριση των εκδηλώσεων θα παίξει η σοβαρότητα και η συνέπεια όλων μας, καθώς και το υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να μας διακατέχει. Ως κοινωνία έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε . Με σεβασμό στον συνάνθρωπο και στο αγαθό της υγείας θα τα καταφέρουμε και τώρα».

Το δελτίο τύπου υπογράφουν ο Πρόεδρος Χρήστος - Δημήτριος Γεωργίου και ο Γενικός Γραμματέας Αθανάσιος Ντούζγος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση