Θύμα άγριας ληστείας ηλικιωμένος - 20χρονη μπαινόβγαινε στο σπίτι του για πληροφορίες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021 08:01 Θύμα άγριας ληστείας ηλικιωμένος - 20χρονη μπαινόβγαινε στο σπίτι του για πληροφορίες

Συνελήφθησαν συνολικά δύο άτομα, ένα ακόμη ταυτοποιήθηκε, ενώ εξετάζονται και τα στοιχεία ταυτότητας, ενός ακόμη ατόμου που συμμετείχε στη ληστεία…

Εφιαλτικές στιγμές έζησε το βράδυ της Τετάρτης (27/10) 91χρονος μέσα στο σπίτι του σε περιοχή της Χαλκίδας.

Τρεις άνδρες, που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, είναι ρομά, μπήκαν στο σπίτι του από ανασφάλιστη πόρτα, φορώντας κουκούλες τύπου full face και γάντια, εισέβαλαν στο δωμάτιο του και αφού τον ακινητοποίησαν, του απέσπασαν το ποσό των 1.000 ευρώ που είχε στην κατοχή του, καθώς και το κινητό του τηλέφωνο.

Φεύγοντας αχρήστευσαν και το σταθερό του τηλέφωνο και έφυγαν με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ωστόσο από το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας, εντοπίστηκε το συγκεκριμένο όχημα το οποίο ανήκε σε 20χρονη επίσης ρομά, η οποία και συνελήφθη. Η τελευταία όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, είναι η ηθική αυτουργός της ληστείας, καθώς από μέρες φέρεται να είχε προσεγγίσει τον ηλικιωμένο και τρύπωνε στο σπίτι του συλλέγοντας πληροφορίες για τους χώρους και τις συνήθειές του και ειδικά που έκρυβε τα χρήματα. Γνώριζε επίσης ότι είχε πάρει τη σύνταξή του και ότι τα λεφτά τα είχε επάνω του.

Από την Ασφάλεια Χαλκίδας το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας ακόμη ρομά 20 ετών, ως φυσικός αυτουργός της ληστείας, ενώ ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας 28χρονος συνεργός τους, φυσικός αυτουργός κι αυτός στη ληστεία του 91χρονου, που αναζητείται.

Επιπλέον οι αστυνομικοί διερευνούν για τα στοιχεία και του τρίτου άνδρα που εισέβαλε στο σπίτι και συμμετείχε στη ληστεία.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοιας φύσεως αδικήματα.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση