Κλείνει το πρώτο σχολικό τμήμα στη Φθιώτιδα από κρούσματα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 08:04 Κλείνει το πρώτο σχολικό τμήμα στη Φθιώτιδα από κρούσματα

Νόσησε το 50%+1 των μαθητών του. Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μετά την παρέλαση…

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται στη Φθιώτιδα τα τελευταία 24ωρα, δεν άργησε να επηρεάσει τη λειτουργία ορισμένων σχολείων, με μία τάξη να κλείνει καθώς νόσησε το 50%+1 των μαθητών της.

Πρόκειται για τη Γ’ Λυκείου του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Νέου Μοναστηρίου, όπου αρρώστησαν οι 5 από τους 8 μαθητές. Βάσει της Απόφασης που έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, από τη στιγμή που καλύπτεται το 50% των μαθητών + ένας, το Τμήμα κλείνει, ενώ αν παρατηρηθεί συρροή κρουσμάτων, με τεκμηριωμένη επιδημιολογική συσχέτιση και ενδείξεις ενδοσχολικής μετάδοσης, που διαπιστώθηκαν σε διάστημα δεκατεσσάρων ημερών, χωρίς ενδείξεις επιδημιολογικής συσχέτισης με κρούσμα σε χώρο εκτός της σχολικής μονάδας, μπορεί να κλείσει και ολόκληρο σχολείο.

Αυτή είναι η πρώτη τάξη που κλείνει φέτος από κορωνοϊό, αν και μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί εκατοντάδες κρούσματα σε όλη τη Φθιώτιδα. Μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του LamiaReport τα κρούσματα σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι 337 και αντιστοιχούν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αξίζει να σταθούμε όμως στο πως ξεκίνησε η νέα εβδομάδα, 4 ημέρες μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Η Φθιώτιδα τα δύο πρώτα 24ωρα (Δευτέρα - Τρίτη) κατέγραψε 53 κρούσματα από τα 121 όλης της Στερεάς, που αντιστοιχεί στο 44% του συνόλου της Περιφέρειας, ενώ είναι τρεις φορές περισσότερα από το μέσο όρο άλλων διημέρων στην Περιφερειακή Ενότητα!

Από τα στοιχεία του ρεπορτάζ, για αυτή την εβδομάδα τα κρούσματα στα σχολικά συγκροτήματα της Φθιώτιδας είναι ήδη 70 και αντιστοιχούν 44 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 26 στην Πρωτοβάθμια. Επίσης από τα παραπάνω, τα 10 αντιστοιχούν σε εκπαιδευτικούς (6-4).

Ιδιαίτερη ανησυχία πάντως υπάρχει και για τα σχολεία της Φωκίδας, όπου καταγράφονται (μέχρι 2/11) 23 κρούσματα, ενώ 21 καταγράφονται στη Βοιωτία, 20 στην Εύβοια και 4 στην Ευρυτανία.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε αναστολή λειτουργίας, βρίσκονται ακόμη εφτά τάξεις, εκ των οποίων δύο στο νομό Μαγνησίας και μία στο νομό Λαρίσης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση