Φθιώτιδα: Μία ακόμη τάξη κλείνει από κρούσματα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021 12:36 Φθιώτιδα: Μία ακόμη τάξη κλείνει από κρούσματα

Ανεβαίνει ανησυχητικά ο αριθμός των μαθητών που νοσούν. Τι ισχύει για τις απουσίες…

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά το ρεπορτάζ του LamiaReport, σχετικά με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε μαθητές και ειδικά σε περιπτώσεις σχολείων εκτός Λαμίας.

Έτσι το πρωί της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου είχαμε την απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας (κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Υγείας) για αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας του Β2 τμήματος στο Γυμνάσιο Μώλου, όπου νόσησαν 8 από τα 14 παιδιά (50%+1).

Ωστόσο στο Γυμνάσιο Μώλου, έχουν βρεθεί ήδη 13 κρούσματα, τα υπόλοιπα 5 όμως αφορούν άλλα τρία τμήματα.

Ξεπέρασαν τα 60 τα νέα κρούσματα σε μαθητές

Και δεν είναι μόνο το Γυμνάσιο Μώλου, όπου έχουμε κρούσματα. Η πρώτη ημέρα της εβδομάδας, καταγράφει τουλάχιστον 34 κρούσματα σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας, εκ των οποίων τα 15 σε Γυμνάσια και Λύκεια της Λαμίας, ενώ τα υπόλοιπα «χρεώνονται» σε Λιβανάτες, Δομοκό, Ομβριακή, Σπερχειάδα και φυσικά στο Μώλο.

27 είναι τα περιστατικά αντίστοιχα στην Πρωτοβάθμια, εκ των οποίων τα 23 αφορούν μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών και τα υπόλοιπα 4, εκπαιδευτικούς. Τα 16 είναι στη Λαμία και τα υπόλοιπα σε Μώλο, Καινούριο, Ελάτεια, Σπερχειάδα και Νέο Μοναστήρι και γενικότερα αφορούν 17 διαφορετικές σχολικές μονάδες.

Σύνολο και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, 61, αν και τα παραπάνω στοιχεία ενδέχεται να αλλάξουν προς τα πάνω με την ολοκλήρωση των διαγνωστικών ελέγχων σε δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια.

Αν συγκρίνει κανείς, τις τρεις τελευταίες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας όταν τα κρούσματα ήταν 17, 22 και 27, με τα 61 καινούρια, τότε επιβεβαιώνεται η γεωμετρική αύξησή τους, που συνάδει με τη συνολική επιδημιολογική εικόνα του νομού, ειδικά στην περιοχή της Λαμίας.

Τι ισχύει με τις απουσίες

Επειδή υπάρχει και δικαιολογημένη αγωνία σχετικά με τα μαθήματα και τις απουσίες, όπου σταματά η διά ζώσης λειτουργίας, υπάρχει η δυνατότητα τηλεκπαίδευσης.

Επιπλέον για τις απουσίες σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου,

Α.

1. λόγω νόσησης μαθητή/ήτριας

2. λόγω καραντίνας μαθητή/ήτριας λόγω νόσησης συγγενούς α΄ βαθμού,

χορηγείται βεβαίωση μέσω αιτήματος που θα στέλνετε με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Στο email αναγράφετε: -ονοματεπώνυμο του παιδιού -ΑΜΚΑ -ημερομηνία του τεστ (RAPID ή μοριακό), ότι έχει νοσήσει. Ως αιτιολογία χορήγησης της βεβαίωσης: «για μη προσμέτρηση απουσιών»

Β. Λόγω εμβολιασμού

Οι μαθητές/τριες που εμβολιάζονται, δύνανται να μην προσέρχονται στις σχολικές μονάδες την ημέρα του εμβολιασμού τους. Στην περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα δύνανται να απουσιάσουν και την επόμενη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο δόσεις εμβολιασμού. Οι απουσίες των μαθητών/τριών τις ημέρες αυτές καταχωρίζονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι οι γονείς/κηδεμόνες ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, προσκομίσουν στον/στη Διευθυντή/ύντρια το πιστοποιητικό βεβαίωσης του εμβολιασμού τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση